POVIJESNI SUSRET: Evo tko čeka našu nogometnu vrstu u Los Angelesu

vatreni 2Hrvatski nogometni savez postigao je dogovor oko odigravanja prijateljske utakmice između reprezentacija Hrvatske i Meksika u svibnju ove godine.

Dana 27. svibnja Hrvatska će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Meksika u Los Angelesu na legendarnom stadionu Memorial Coliseum. Susret će biti odigran u 16:30 sati po lokalnom vremenu.

Hrvatskoj će to biti povijesna, prva utakmica na sjevernoameričkom kontinentu, nakon što je nastupala u Europi, Aziji, Africi, Australiji i Južnoj Americi.

Hrvatska je protiv Meksika, koji je trenutno stepenicu ispod Vatrenih na 17. poziciji Fifine rang liste, igrala četiri puta. Nakon dvije pobjede Hrvatske u prijateljskim susretima tijekom devedesetih, Meksiko je upisao dvije pobjede na svjetskim prvenstvima – 2002. godine u Japanu (1:0) i 2014. godine u Brazilu (3:1), stoji naa stranicama HNS-a.

Meksiko je već u niz navrata igrao u Los Angelesu, a na posljednjoj utakmici u ožujku 2015. godine protiv Ekvadora na tribinama Memorial Coliseuma okupilo se 88.000 gledatelja.

Hrvatsku i Meksiko nakon toga očekuju novi izazovi u kvalifikacijama za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018. – Vatreni 11. lipnja igraju protiv Islanda, a Meksikance čekaju ogledi protiv Hondurasa i SAD-a.

Komentiraj