POTRES NA JUGU HRVATSKE: Treslo se u Stonu, Metkoviću – snaga 3,8 po Richteru

U utorak u 17 sata i 45 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 14 km istočno-jugoistočno od Metkovića u BiH.

Magnituda potresa iznosila je 3,8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS ljestvice.

Potres se osjetio na širem području.

Epicentar potresa zabilježen je na dubini od dva kilometra u sjevernom dijelu općine Neum, a osjetili su ga stanovnici susjednih općina Čapljine, Stoca, Trebinja i Metkovića.

“Danas, 27. travnja 2021. godine u 17 sata i 45 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 14 km istočno-jugoistočno od Metkovića u BiH. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem području”, objavili su na Twitteru.

Potom se osjetio još jedan poitres-

“Danas, 27. travnja 2021. godine u 18 sati i 53 minute, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom 15 km istočno-jugoistočno od Metkovića kod Dobranja. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem području”, objavila je Seizmološka služba na Twitteru.