POTRAGA ZA POSADOM BRODA: Trojica spašena, pronađeno mrtvo tijelo i prevrnuti čamac

Na Atlantiku traje akcija spašavanja posade francuskog broda Bourbon Rhode, čiji je kapetan bio Dimo Miškić.

Brod je potonuo nakon što ga je zahvatio uragan, a potonuće je potvrdila francuska brodarska kompanija Bourbon. Traje opsežna akcija potrage i spašavanja.

Osim kapetana na brodu je bilo 13 članova posade, trojica su pronađena, a za 11 se još traga.

Objavljeno je da su trojica spašenih članova posade Ukrajinci Dmitrij Marčenko, Jevgenij Nikolov i Igor Morozov.

Načelnik sektora uprave za sigurnost plovidbe Ministarstva mora Lukša Čičovački je za HRT rekao kako je u oceanu uočeno jedno mrtvo tijelo.

“Prema situacijskom izvješću koje je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje Rijeka primila jutros, sinoć u kasnim večernjim satima zamijećeno je jedno beživotno tijelo od strane američkog zrakoplova, a ta je spoznaja potvrđena od jedne pomorske spasilačke jedinice. Ali, s obzirom da spasilačka jedinica nije uspjela izvući to tijelo na brod, pretpostavljamo da se ta brojka nestalih još uvijek drži na 11”; rekao je načelnik na HRT-u.

Iz kompanije Bourbon objavili su da se intenzivna potraga nastavlja uz podršku zračnih snaga.

“Potraga se nastavlja s punom podrškom regionalnog centra za nadzor i spašavanje Cross AG i francuske mornarice. Pet komercijalnih brodova promijenilo je kurs kako bi pomogli ekipama za spašavanje. Avion Falcon 50 francuske mornarice i avion američkog centra za uragane obavili su nebrojene letove nad područjem potrage. Francuska fregata Ventose i helikopter Panther se pridružuju intervenciji sutra, 30. rujna”, poručili su večeras nešto iza 19 sati iz Bourbona.

Najavili su da će uskoro objaviti nove informacije