POTRAGA ZA MINISTROM: I Josipa Rimac u igri za fotelju ministrice branitelja

josipa rimac

Utrka za slobodnu fotelju ministra branitelja, koja pripada HDZ-u je počela onog trenutka kada se „sudilo“ Miji Crnoji. Sada su, prema nekim naznakama, najizgledniji kandidati bivši brigadiri Jozo Milićević i Božo Kožul, ali i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Ranije se spominjalo i ime HDZ-ova Zvonka Milasa. Za ministarsku fotelju imaju šansi i Stjepan Adanić, bivši državni tajnik u Ministarstvu branitelja, te Goran Dodig, predsjednik Hrvatske demokršaćnske stranke koja je članica Domoljubne koalicije.

Spominje se i HDZ-ov saborski zastupnik Željko Glasnović, pa Josip Vidović, tajnik HDZ-ovog Odbora za branitelje, koji je sjedio na sastancima koji su prethodili ostavci Mije Crnoje. A sada i ime Josipe Rimac, koja se diže nakon što je USKOK obustavio istragu protiv nje i njenog supruga, koje su osumnjičeni za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti prilikom stjecanja stambenog prostora.

Inače, Mijo Crnoja, koji je bio u fotelji ministra najkraće u hrvatskoj povijesti – samo šest dana, neće imati pravo naknadu šest mjeseci pune, a šest mjeseci pola plaće. Zakon o pravima i obvezama državnih dužnosnika kaže kako pravo na naknadu ne mogu ostvariti dužnosnici koji su razriješeni na osobni zahtjev ako nisu proveli na radu kao dužnosnik najmanje godinu dana. (m. m.)