POTRAGA ZA MINISTROM: I Josipa Rimac u igri za fotelju ministrice branitelja

josipa rimac

Utrka za slobodnu fotelju ministra branitelja, koja pripada HDZ-u je počela onog trenutka kada se „sudilo“ Miji Crnoji. Sada su, prema nekim naznakama, najizgledniji kandidati bivši brigadiri Jozo Milićević i Božo Kožul, ali i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Ranije se spominjalo i ime HDZ-ova Zvonka Milasa. Za ministarsku fotelju imaju šansi i Stjepan Adanić, bivši državni tajnik u Ministarstvu branitelja, te Goran Dodig, predsjednik Hrvatske demokršaćnske stranke koja je članica Domoljubne koalicije.

Spominje se i HDZ-ov saborski zastupnik Željko Glasnović, pa Josip Vidović, tajnik HDZ-ovog Odbora za branitelje, koji je sjedio na sastancima koji su prethodili ostavci Mije Crnoje. A sada i ime Josipe Rimac, koja se diže nakon što je USKOK obustavio istragu protiv nje i njenog supruga, koje su osumnjičeni za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti prilikom stjecanja stambenog prostora.

Inače, Mijo Crnoja, koji je bio u fotelji ministra najkraće u hrvatskoj povijesti – samo šest dana, neće imati pravo naknadu šest mjeseci pune, a šest mjeseci pola plaće. Zakon o pravima i obvezama državnih dužnosnika kaže kako pravo na naknadu ne mogu ostvariti dužnosnici koji su razriješeni na osobni zahtjev ako nisu proveli na radu kao dužnosnik najmanje godinu dana. (m. m.)

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!