POTRAGA I DALJE TRAJE: Matejev otac otkrio posljednju poruku sina

Otac nestalog mladića, Nenad Periš, gotovo svakog dana razgovara s njegovim prijateljem koji je bio s Matejem u Beogradu, ali tapka se i dalje u mjestu.

“Ne čujem se sa svima, već samo s jednim. Uvjeren sam da je i njima teško jer su došli s Matejem da se zabave, a vratili su se bez njega. Rekli su mi da ga nisu odmah potražili jer su mislili da priča s nekim. To su momci s kojima se moj sin druži od prvog razreda osnovne škole.

Očito su bili uzbuđeni zbog dočeka Nove godine. Pogledao sam snimke dok su putovali u Srbiju i one iz restorana. Ništa na njima nisam primijetio neobično. Vjerojatno će svi zbog nekih operativnih saznanja biti saslušani i u hrvatskoj policiji”, rekao je za Telegraf.

Policija ga je obavijestila da je Matejev posljednji poziv bio upućen sestri njegova prijatelja. “Matej je nju posljednju nazvao. Koliko znam, tada mu se nije javila. Mislim da je spavala u vrijeme poziva i nije čula telefon”, dodao je.

Podijelio je i koja je posljednja poruka koju je dobio od sina. “‘Tata, ulazimo u Srbiju’. Više ništa nisam dobio od njega. Za njega mogu samo reći da ga u životu nisam vidio pijanog, a kamoli pod utjecajem nekih supstanci”, komentirao je Nenad Periš.

“Svjestan sam svega, ali vjerujem u Boga i gajim nadu da ću naći sina”, zaključio je.