POTPREDSJEDNIK SABORA O KVORUMU: Ne mogu reći da će sigurno biti, ali će sigurno biti – kaže Tepeš

sabor, šuker, jandroković, tepeš, kosor,

Potpredsjednik Sabora i predsjednik stranke HSP AS, gostovao je na N1 televiziji i prokomentirao neka politička zbivanja i rad Sabora.

Na pitanje očekuje li da će danas biti kvoruma u Saboru, odgovorio je:

“Očekujem, mora biti. Ne mogu reći da će sigurno biti, ali će sigurno biti. Nema mjesta zezanju”, rekao je za N1.

O eventualnom kažnjavanju zastupnika za nedolazak na posao, kaže:

“Ja moram biti iskren i reći da ne mogu shvatiti da nama trebaju bilo kakve mjere. Ja sam među mlađim zastupnicima pa shvaćam ozbiljno svoj posao. Kao što imamo posao i primamo plaće, meni ne trebaju sankcije da bih radio svoj posao. Mi nismo tamo da zarađujemo plaće nego jer smo se kandidirali i da s programom doprinesemo boljitku građana. Smatram da je to sve nepotrebno, ali očito zastupnici moraju osjetiti po džepu da bi shvatili da moraju to izvršavati, ali ponavljam meni je to nepojmljivo.

Ne znam što će kolege iz HDZ-a predložiti. O tome se treba razgovarati. Meni je nepojmljivo da se ne dolazi tamo gdje ti je posao, ali treba vidjeti mehanizam ako netko to ne izvršava, da li ići u izmjenu poslovnika. Tu bi trebalo postići konsenzus. Da se disciplina mora poštovati, to je činjenica.”

Dao je i svoje viđenje što se u Saboru neće raditi sljedeći tjedan zbog blagdana:

“Ja moram reći za sebe da ja neću imati slobodne dane jer imam niz obaveza sljedeći tjedan. Tako da će za mene samo blagdan biti neradan. Za ostale ne znam što će raditi. Morate pitati predsjednika Sabora zašto neće biti sjednice Sabora. Morate ga pitati da obrazloži odluku, ali koliko znam zastupnici tada neće imati neradne dane.”