POTHVAT MLADOG ŠIBENČANINA: Kuštera napisao super vodič za Hrvate u Irskoj

Podijelite članak

Šibenčanin Josip Kuštera dvije godine živi i radi u Dublinu pa mu se pojavila želja da na neki način pomogne sunarodnjacima koji žele trbuhom za kruhom u Irsku.

Kuštera je objavio vodič, koji pruža obilje informacija o tome što je čovjeku potrebno da bi se uredno zaposlio i smjestio u nepoznatoj zemlji.

“Cilj ovog vodiča nije potaknuti na odlazak iz Hrvatske. Hrvatska može biti jako lijepa za život i puno ljudi ne želi nikada otići iz Hrvatske”, kaže u uvodu Kuštera.

“No ukoliko iz bilo kojeg razloga razmišljate o odlasku onda vam ovaj vodič može pomoći, potaknuti vas i ohrabriti. Istina je da je mnogima puno bolje van Hrvatske, više je mogućnosti za pronalazak posla i bolji uvjeti za život.

Da je meni netko dao ovakav vodič kad sam se selio, podigao bih mu spomenik.

Zašto? Zato što bi mi uštedio sate i sate vremena provodeći, istražiujući i čitajući forume po internetu, ne znajući uopće jesu li informacije točne.

Napisao sam ovo da pomognem svima vama koji ste se odlučili nesto poduzeti i umjesto kukanja napravili prvi korak prema boljem životu, te da vam uštedim vrijeme i bar malo olakšam”.

Vodič možete pronaći OVDJE.

Komentiraj