POSLJEDNJI OPROŠTAJ: Rajko Dujmić bit će sahranjen u Aleji velikana na Mirogoju

Naš poznati glazbenik Rajko Dujmić, koji je u utorak preminuo od posljedica prometne nesreće, bit će sahranjen u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju.

Kako javlja RTL zemljište za grob među zaslužnim građanima obitelji Rajka Dujmića ustupit će Grad Zagreb.

“Povjerenstvo predlaže gradonačelniku Grada Zagreba zaključak i temeljem tog prijedloga gradonačelnik Grada Zagreba može donijeti zaključak o dodjeli zemlje za grobno mjesto čije troškove snosi Grad Zagreb”, rekao je za RTL Patrik Šegota, voditelj Podružnice Gradskih groblja Zagrebačkog holdinga.

Podsjetimo kako su tu svoj počinak našli Vatroslav Lisinski, Edo Murtić, Dražen Petrović i ostalih velikana.

Troškove izgradnje grobnice i samog sprovoda pokriva obitelj, a društvo hrvatskih skladatelja također je spremno dati svoj doprinos.

“To bi svakako bilo nešto što bismo mi podržali obzirom da sasvim sigurno postoji veliki broj obožavatelja, prijatelja koji će idućih godina poželjeti posjetiti Rajkov grob. Mislimo da bi bilo dobro da to bude mjesto koje će lako naći na groblju”,  rekao je Antun Tomislav Šaban, tajnik Hrvatskog društva skladatelja.

Rajkova obitelj odlučila se za kremaciju koja će biti sljedećeg tjedna na zagrebačkom krematoriju.

Kolege i prijatelji htjeli bi se oprostiti od Rajka i uz glazbu. “Mi ćemo prirediti jednu komemoraciju ili možda i koncert, još nemamo točnu definiciju toga, ali to će svakako biti u rujnu. Znači, kad se ljudi vrate s godišnjih odmora, s mora. Nema potrebe da žurimo i želimo samo da to bude dostojanstveno i primjereno Rajkovom značaju i veličini”, kaže Šaban.

Komentiraj