POSLJEDNJI ISPRAĆAJ: Tuga i bol na Mirogoju – prijatelji i obitelj rekli doviđenja velikom Akiju

Mnogo je naši poznatih glazbenika kao i osoba iz javnog života došlo na posljednji ispraćaj od Akija Rahimovskog na zagrebačkom Mirogoju.

Veliki glazbenik pokopan je u Aleji velikana, a u 15 sati 150 radijskih postaja emitiralo je istu pjesmu njemu u čast.

To je pjesma Ponovo za koju se ove nedjelje trebao snimati spot i koja je trebala biti najava velike turneje Parnog valjka i novog studijskog albuma.

Uz njegove kolege iz Parnog valjka, na Akijev sprovod stigli su Zlatan Stipišić Gibonni. Jurica Pađen, Edvin Softić, Dino Jelusić, Neno Belan, Ivana Plechinger, Tina Kresnik…

“Tužna je naša ulica otkad nisi tu… Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju”, piše na plakatu uz odar, uz Akijevu fotografiju.

To su stihovi iz pjesme Parnog Valjka, Moja je pjesma lagana.

Emotivnim se rijećima od oca oprostila njegova kći Dina:

“Hvala ti, tata, što si me naučio kako je čovjek samo malen pod zvijezdama. Ajde, begaj, tako si mi govorio, begaj, kćeri. Begaj, tata, jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i nitko kao ti… Volim te, tata”.

Nakon njezina govora počela je pjesma “My Way” Franka Sinatre.

Akijev sin Kristijan Rahimovski nije mogao suspregnuti suze zbog očeva odlaska.

Aki je na posljednji počinak ispraćen uz pjesme “Za malo nježnosti” Parnog valjka, “My Way” Franka Sinatre, “Sailing” Roda Stewarta i makedonsku pjesmu “Zašto si me majko rodila”.

S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, svi koji su voljeli Akija te mu žele odati počast imaju priliku to učiniti kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, gdje mogu donijeti cvijeće i zapaliti svijeće u spomen na ovog jedinstvenog i velikog glazbenika.

Podsjećamo, Aki je iznenada preminuo u subotu, 22. siječnja, u bolnici u Novom Mestu, u kojoj je završio nakon što mu je naglo pozlilo. Imao je 66 godina.