POSLJEDNJA DEBATA PRED IZBORE: Trump i Biden u oštroj raspravi

Dvanaest dana prije izbora Donald Trump i Joe Biden sukobili su se na posljednjoj predsjedničkoj debati.

Izvor: Media servis

Ovoga puta nije bilo toliko vrijeđanja kao na prošloj. Naime, kako bi se izbjegao kaos prve debate održane krajem rujna ovog puta su se mikrofoni isključivali kako bi se omogućilo svakome od njih da govori dvije minute na svaku novu temu, te su se potom ponovno uključivali.

Jedna od tema bilo je plaćanje, odnosno, ne plaćanje poreza.

“Ja sam objavio porez svake godine, posljednje 22 godine, pogledaj, a predsjednik to ne želi. Zašto? Kina te plaća da lažeš, Rusija te plaća da lažeš”, rekao je Biden.

“Zvao sam svoje računovođe, objavit ćemo podatke čim budemo mogli. Preplatio sam svoj porez, preplatio sam ga desetke milijuna dolara”, poručio je Trump.

Sukobili su se i oko problema s rasizmom.

“Institucionalni rasizam u Americi je činjenica. Uvijek smo govorili da su svi stvoreni jednaki, ali nikada to nije bilo tako. Stalno smo se pomicali ka inkluziji, a onda je došao ovaj predsjednik i rekao kako to više nećemo raditi”, tvrdi Biden.

“On je preko 40 godina u politici i ništa nije napravio osim velike štete za crnačku zajednicu kada ih je nazvao super-predatorima. Nitko, kao Donald Trump, osim možda Abrahama Lincolna, nitko nije pomogao crncima kao ja”, uzvratio je Trump.

Komentiraj