POSAVEC PREKINUO ŠUTNJU: Cilj uhićenja je moja politička eliminacija – rekao je za list Međimurje

Dva su mjeseca prošla od uhićenja i, posljedično, ostavke Matije Posavca na dužnost međimurskog župana, a svoju je šutnju napokon prekinuo ekskluzivnim i opširnim intervjuom koji je dao najčitanijem tjedniku u Hrvatskoj, Listu Međimurje.

U razgovoru s urednicom Željkom Drljić, Posavec je istaknuo da se represivni sustav njime bavio gotovo godinu dana, tijekom kojih je prisluškivan svaki njegov razgovor, poruka i sastanak, a sve s ciljem njegove političke eliminacije i to prije lokalnih izbora u svibnju.

Za List Međimurje osvrće se i na samo uhićenje i pojašnjava što se događalo u tim trenucima, obrazlaže i gdje je završilo inkriminirajućih deset tisuća kuna, te sporna zapošljavanja dvaju pripravnica u Međimurskoj županiji.

Intervju za List Međimurje Matija Posavec iskoristio je i da se zahvali Međimurcima i Međimurkama čija potpora njegovoj kandidaturi i dalje ne jenjava, osobito u grupi podrške na jednoj društvenoj mreži koja okuplja više od 8.500 članova, a hoće li poslušati njihova zazivanja da se kandidira za još jedan mandat bit će jasno kroz koji dan.