POSAVEC NEĆE U SABOR: Namjerno propustio rok – hoće li se kandidirati za župana?!

Bivši međimurski župan Matija Posavec, koji je nakon uhićenja zbog sumnje u trgovinu utjecajem i korupciju, podnio ostavku, neće u Sabor kao saborski zastupnik, jer je svjesno propustio rok.

Potvrdio je to za RTL njegov odvjetnik. Mogao je Matija Posavec, kao mnogi prije njega, čekati sudski epilog i s pozicije župana, ili saborskog zastupnika, ali odlučio je biti poseban. Zbog svega će se održati izvanredni izbori za novog župana u Međimurju.

“Pripremamo odluku, odluka će ići na Vladu, pripremamo mišljenja, rok je 90 dana tako da je izgledno da izbori budu u studenome”, rekao je Ivan Malenica. Krajnji rok za održavanje izbora je 5. prosinca.

Matija Posavec čeka rasplet u miru svog doma i ne daje izjave, a njegov otac Ivan Posavecza RTL kaže: “Da li se on bude sada ponovno kandidirao ne bih vam to znao reći, ne znam, pričekajmo još malo. Biste li mu vi dali u tom slučaju potporu? Gledajte ja sam mu rekao ovako: Matija ja tebe razumijem, puno si ti godina potrošio i sigurno da je on i dalje zainteresiran!”

I dok bivši župan Posavec šuti vrlo je aktivna stranica na kojoj mu se daje podrška na Facebooku. Ima već oko osam tisuća članova, a svi redom željeli bi da se opet kandidira na izborima. Zakonske prepreke nema, jer nema još presude.

Budući Posavec nije namjerno aktivirao svoj mandat u Saboru, tamo je njegova zemjena, SDP-ova Boška Ban Vlahek ostaje u parlamentu iako kaže da joj se žao zbog svega što se bivšem županu dogodilo.