PORUKA STOŽERU: Čak 90 posto kafića radi s gubitkom – kaže ugostitelj Mirko Budimir

“Kada je donesena uredba Stožera da se može raditi samo na otvorenim terasama te prostorima koji se mogu prozračiti se svakako tumačila”, rekao je zagrebački ugostitelj Mirko Budimir za N1.

“Osim toga, vrijeme nam nije išlo na ruku, pa je to stvorilo kaos u radu kafića. Kolege koje imaju kafiće i restorane sretne su zbog rada restorana, ali nisu zbog toga u kakvoj su poziciji kafići.

“Više od 50 posto kolega ne radi s nekom pozitivnom nulom, a jedan dio nije niti otvorio, dok 90 posto radi sa gubitkom. Do sada smo imali subvenciju ako ostvarimo do 60 posto preklanjskog prometa. Ako se pređe 60 posto prometa, ostaje se bez subvencije. Oni koji rade 70 posto u odnosu na prije dvije godine i dalje su na gubitku. Mi smo u situaciji da su kafići često obiteljski biznisi i u nezavidnu smo poziciju doveli brojne obitelji u zemlju i to se mora imati u vidu”, ističe Budimir.

Stožer kaže da postoji razlika između ugostiteljskih objekata i da ne mogu sve otvoriti odjedom.

“Možemo na neki način shvatiti to kao opravdanje, ako ne bude dalje diskriminatornih mjera. Mi znamo da je ipak svejedno ulazi li netko u kafić ili restoran, to je više – manje isto.

Obrazloženje koje je dano, da se u restoranu sjedi s poznatim osobama, a u kafiću ne nije točno. U kafić idemo s prijateljima, obitelji, i svi koji sjede za stolom uglavnom se poznaju”, rekao je Mirko Budimir za N1.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!