PORAZ OD MAĐARA: Hrvatska nije izgledala dobro – Dalić ima problem

U Budimpešti su nogometaši Hrvatske igrali protiv Mađarske u 2. kolu skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020, te nakon igre koja nije bila na razini viceprvaka izgubili 2:1, što je i prvi poraz od Mađarske u osam susreta.

Podsjetimo, u utakmicama prvog kola Hrvatska je u Maksimiru pobijedila Azerbajdžan 2:1, dok je Mađarska izgubila 0:2 od Slovačke.

U 6. minuti prilika za Hrvatsku – Barišić je ubacio, Kramarić bježi ali loše zahvaća loptu s 15-ak metara i udarac odlazi pokraj gola. Minutu kasnije prilika za domaćine. Dzsudzsak je centrirao iz slobodnjaka, lopta je spuštena za Szalaija na petercu, ali u zadnji tren loptu s noge skida mu Vida.

U 10. minuti nova prilika za Mađare. Dzsudzsak je odlično dao u for Lovrencsicsu, a mađarski bek oštrim udarcem iz mrtvog kuta pokušava iznenaditi Kalinića, ali on izbija u korner. I onda vodstvo Hrvatske. Jedvaj je dodao iz prve Modriću, koji daje Kramariću usred kaznenog prostora, on ne uspijeva zahvatiti loptu, ali se baca na travu i potkopava loptu koja udara mađarskog braniča, dolazi do Rebića, koji s pet metara pogađa u 13. minuti za 0:1.

U 30. minuti ozlijeđenog Barišića mijenja Leovac. I onda u 34. minuti je 1:1. Užasna reakcija naše obrane. Dzsudzsak je iz igre izbacio Leovca i Vidu, koje retrčava Szalai, kojeg ne hvata ni Lovren, pa Szalai iz teške situacije, gotovo iz kuta prizemno puca i zabija Kaliniću, koji je ovo morao obraniti.

Szalai je bio strijelac za 1:1
Szalai je bio strijelac za 1:1

U 38. sudac je teško oštetio Mađare jer je Lovrena poštedio crvenog kartona! Kao zadnji čovjek obrane Lovren se najprije naslonio na Nagyja, a onda ga tako silovito nagazio da je iznesen s terena i nije mogao nastaviti utakmicu.

U nastavku ravnopravna borba, a u 58. prilika za Hrvatsku. Kramarić je odigrao za Perišića, on ulazi u kazneni prostor, njiše Baratha i prolazi ga, ali ide previše ukoso i s pet metara puca pokraj gola.

Brekalo ulazi umjesto Rebića. Hrvatska pokušava doći do vodstva, ali nema pravih prilika. Ali onda kontra Mađara u 75. minuti, imaju korner i 2:1. Strijelac je Mate Patkai. Kalinić to gleda, a Leovca je nadskočio Patkai i pucao prvi put neuspješno, ali drugi put uspijeva zabiti za preokret Mađarske.

Ulazi Petković umjresto Jedvaja. U 80. minuti Mađari su napravili dar-mar u našoj obrani, opta je bila na gol crti, ali smo se nekako izvadili.

MAĐARSKA: Gulasci, Lovrencsics, Barath, Orban, Kadar, A. Nagy, Patkai, Dzusdzsak, Szoboszlai, D. Nagy, Szalai

HRVATSKA: Kalinić – Jedvaj, Vida, Lovren, Barišić – Brozović, Rakitić, Modrić – Kramarić, Perišić, Rebić