POPUŠTANJE MJERA: Kave za van, otvorene teretane i kladionice

Epidemiološki bolja situacija u zemlji dovela je Nacionalni stožer i Vladu do odluke da se popusti još jedan dio uvedenih restrikcija.

Izvor: Media servis

Danas svoja vrata otvaraju teretane, škole stranih jezika, kladionice i casina, a omogućuje se kafićima i ostalim ugostiteljima da poslužuju napitke i hranu za van.

Svi se moraju pridržavati strogih mjera – primjerice u teretanama smije biti jedna osoba na 20 kvadratnih metara, a ugostitelji ne smiju dozvoliti građanima da se zadražavaju na terasama, prilikom naručivanja ne smiju ulaziti u objekt, nužan je razmak od dva metra i maske.

Dio ugostitelja najavio je da neće krenuti s radom, jer bez glazbe, otvorenih terasa, zadržavanja – ne vide smisao. “To je manje od 5 posto prihoda i nije neki bitniji iskorak”, rekao je za Media servis predsjednik Udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas.

“Smatramo generalno da je napravljena jedna velika nepravdama. Nažalost, opet se ide sa dvostrukim mjerilima i standardima. Smatramo da je krajne vrijeme da se svima, uz pridržavanje epidemioloških mjera, dozvoli da rade”, ističe Bujas.

Odluka o otvaranju casina i kladionica nije dočekano raširenih ruku u svim županijama. Istarski stožer je već zatražio odgodu njihova otvaranja, a isto će učiniti i Primorsko-goranska županija.

Komentiraj