POPOVIĆ NAKON USPJEHA KARIJERE: Ne stavljam si pritisak pred OI

Nakon završene 16. Snježne kraljice pred novinare su stale najbolje rangirane skijašice te naša Leona Popović.

Leona Popović (24) odvozila je utrku karijere i nije mogla sakriti osmijeh s lica. “Stvarno super osjećaj, u jako dobroj sam formi i to sam uspjela iskoristiti ovdje na Sljemenu s najboljim rezultatom karijere”, započela je Leona.

Sedmim mjestom sa sljemenskog slaloma Leona je uspjela skinuti veliki teret s leđa, jer napokon je završila jednu utrku u najboljih 10.

“Naravno da se očekivanja s boljim rezultatima dižu. Ostvarila sam prvi TOP 10 rezultat i naravno želja mi je biti uvijek bolja, ali dosta je važno da ostanem konstantna. Dobro se osjećam, dobro skijam i vjerujem da će bolji rezultati dolaziti”, rekla je Leona Popović, a onda otkrila kako se priprema za Olimpijske igre u Kini.”Pa nije da se nešto posebno pripremam, da dajem sav fokus na Olimpijske igre. Dosta su važne, ali važna je i svaka utrka. Ne želim si stavljati nikakav pritisak, ne razmišljam puno o tom. Želim ostati u treningu i fokusu te mislim da će tad i na OI sve biti dobro”, na kraju je izjavila Leona Popović.

Nakon Leone pred kamere su stale i nova stara sljemenska pobjednica Petra Vlhova, kao i drugoplasirana Mikaela Shiffrin.

“Bila je to velika borba. Borili smo se s uvjetima na stazi i s vremenom. Bilo je teško, ali na kraju ponovno sam pobijedila, treći put zaredom. Zvuči sjajno!”, rekla je nova Snježna kraljica Petra Vlhova. Mikaela Shiffrin samo par dana prije Snježne kraljice izašla je iz karantene zbog zaraze COVID-om, no to ju nije spriječilo da zauzme sjajno drugo mjesto na Sljemenu.”Osjećam se nesigurno zbog svega, sve je nepredvidivo s ovim virusom. Najveća stvar koja mi je nedostajala treniranje u posljednja dva tjedna, ali osjećala sam se normalno. Mogu reći da je to savršeno i sretna što sam mogla dati sve od sebe u utrci. Imala sam najbolji scenarij s virusom, bez obzira na pozitivan nalaz, uspjela sam doći ovamo, natjecati se i sad se osjećam jako sretnom”, rekla je Shiffrin na press konferenciji nakon utrke.