POPLAVE U ZAGREBU: Voda opet ušla u Klaićevu, verbalno se sukobili iz Hrvatskih voda i stanovnici Trnja

Jučer je Zagreb ponovno zahvatilo nevrijeme, srećom u manjim razmjerima nego prije tri dana kada je vodena bujica načinila građanima ogromne materijalne štete.

Izvor: Media servis

I jučer je bilo problema u prometu, velika količina kiše opet je potopila domove i podrume, vatrogasci su imali desetke intervencija, a voda je ponovno ušla i u dječju bolnicu u Klaićevoj. A kada su u pitanju posljedice nevremena od prije tri dana, i Grad Zagreb i Hrvatske vode peru ruke, odnosno već poznato u ovakvim situacijama – nitko nije odgovoran.

Došlo je i do verbalnog sukoba između predstavnika Hrvatskih voda i građana Trnja koji su kivni na postupanje institucija prema sumještanima koji su provalili u ustavu Hrvatskih voda i otvorili kanal prema Savi kako bi spasili kvart.

“Branom upravljaju Hrvatske vode i to nitko ne spori, ali isključivo za obranu od poplava i proglašenja mjera obrane od poplava, što ovdje nije bio slučaj. Ovdje je bilo rijči o oborinskim vodama, koje su u nadležnosti lokalne samouprave i Vodoopskrbe i odvodnje”, rekla je glasnogovornica Hrvatskih voda Kristina Buljubašić.

“Kad smo vidjeli da voda izlazi trebalo je nazvati Hrvatske vode ili Centar 112″, izjavio je voditelj Centra obrane od poplava Hrvatskih voda Zoran Čavlović.

Građani su poručili da se Hrvatske vode ni policiji nisu javile, a Čavlović ponavljao da je samo trebalo nazvati. ”Što se smiješ, milijunskim štetama meni doma? Jel se tome smiješ, što mi je dijete bježalo van po vodi?”, upitao je stanovnik zagrebačkog Trnja.

Podsjetimo, ​Tihomir Blagus, je ručno podignuo branu, a potom ga je policija ga privela jer su Hrvatske vode prijavile da im je netko provalio u ustavu.

Komentiraj