POMOĆ VLADE: Tuča je poharala Zagorje i prouzročila ogromne štete

Dijelove Zagorja jučer navečer zahvatilo je snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom i dugotrajnom tučom koja je nanijela velike štete poljoprivredi. Iz Vlade je najavljena pomoć.

Jako nevrijeme praćeno tučom pogodilo je jučer dijelove Zagorja. Najteže su pogođena područja Oroslavja i Klanjca te općine Kumrovec i Zagorska sela.

Tuča je na mjestima i uzrokovala nanose leda da su općine bile prisijene aktivirati ralice da uklone led, koji je na mjestima bio i na desetke centimetara.

Čelnici na stradalom području kažu kako su usjevi i vinogradi stradali gotovo 100 posto. Bilo je i intervencija zbog poplavljivanja podruma.

Iz Vlade je poručeno da je premijer razgovarao s čelnicima pogođenih područja te je obećana pomoć, a nastradale općine posjetit će ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Na Twitteru se oglasio glasnogovornik Vlade Marko Milić:

“Zbog katastrofe koja je pogodila Krapinsko-zagorsku županiju premijer Andrej Plenković razgovarao je sa županom Željkom Kolarom, gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem i čelnicima pogođenih područja”, navodi Milić.