POLITIKA: Tihomir Dujmović – Plenković mora oformiti Vladu nacionalnog spasa, ili će sve dati u ralje ljevice

Prije koji dan sam napisao da HDZ čeka svog modernog Vokića i Lorkovića, a uhićenje ministra Horvata, požuruje u vrhu HDZ-a onu šaku razumnih, odgovornih i savršeno svjesnih da će metaforički govoreći, oni, baš oni, koji ostanu, a ne pobjegnu u Bruxelless, sutra biti mjera izdaje, zla i upravo prijezira nacionalnih osjećaja, od strane publike koja će klicati „raspnite ih“!

Piše: Tihomir Dujmović

Naime, ukupna desna hrvatska politička opcija, sve ankete to govore, bez HDZ-a ne može nikako osvojiti vlast u Hrvatskoj, što god tko mislio o HDZ-u . U tom kontekstu, ključeve hrvatske budućnosti u ovom trenutku, drži domoljubna opcija u HDZ-u! Je li svjesna povijesne odgovornosti? Zadnja ura bije dakle za kapitalne poteze domoljubnom krilu HDZ-a! O čemu govorim?

Kako god ovo sa Horvatom ispalo, sasvim je jasno da je to nokaut ne samo za ovu Vladu, nego teški nokaut za budućnost HDZ-a. Naime, u ovom trenutku valja razlikovati osobne planove i budućnost samog premijera koji sada ide do kraja jer tu ionako neće ostati, te planove i budućnost HDZ-a kao najveće i najjače hrvatske političke stranke.

Ako bi taj i takav HDZ danas formirao Vladu nacionalnog spasa, dakako bez sada otvoreno kompromitiranog SDSS-a, ali s Domovinskim pokretom i po potrebi drugim domoljubnim, ali fakat domoljubnim predstavnicima u Saboru, ako bi kao sastavni akt formiranja takve Vlade u njegov urgentni program bilo uvršteno barem pet demografskih točaka profesora Šterca i Akrapa koje bi širom otvorile vrata Domovine iseljenicima, ako bi se krenulo u reformu izbornog zakona, koja bi uključivala promjene u Saboru, dakle uvođenja dvodomnog Sabora kako bi se riješili ovog posve neprirodnog terora manjina koja si nije dopustila niti jedna druga nacija u Uniji, ako bi formiranje te Vlade pratile promptne reforme zdravstva, socijalne skrbi i državne uprave, uz niz u ovom kontekstu pratećih zakonskih rješenja na koja bi se nova Vlada obvezala do kraja godine, Hrvatska bi se mogla spasiti.

Spasiti od toga da bude izručena u ralje radikalne ljevice! Ako se to ne dogodi, nakon Horvata na red će doći Ćorić ili neki drugi Ćorić, a u tom slučaju već je i Čačić najavio izlazak iz koalicije. Dakle, ova Vlada je realno pred padom i vlast se kotrlja u ruke gospođe Benčić i ostatku ekipe koja prezire roditelje odgojitelje, a i dan danas obožava Tita! Od pada u njihove ruke može nas spriječiti jedino Plenković i to svojim kopernikantskim obratom!

Plenković ima povjesnu ulogu spriječiti takav razvoj situacije, on je kao pametan čovjek toga savršeno svjestan i sad je samo pitanje, ruši li on sa punom sviješću cijelo vrijeme HDZ i priprema li teren za dolazak Možemo na vlast, ili je ovo pretjerivanje. Ako Plenković ne želi uništiti HDZ, ali do kraja i ako uistinu ne želi prostrijeti crveni tepih pred novom lijevom koalicijom predvođenom sa „Možemo“ i nestrpljivom Benčićkom, on će kao odgovoran političar formirati Vladu nacionalnog spasa zajedno sa Domovinskim pokretom, ali ovaj put uz zamjetne političko-ideološke ustupke.

Samo taj potez koji bi osigurao pune tri godine uistinu domoljubne nacionalne politike mogao bi zadržati dolazak radikalne ljevice na vlast u Hrvatsku. Samo to. Sve drugo je hlađenje šampanjca za gospođu Benčić i njene skojevce! Ne pristane li bar sad na tako nešto, onda je sasvim jasno da je cijelo vrijeme s punom sviješću, drobio HDZ, da ga zdrobi u najsitnije lokalne komadiće koji nacionalno više neće značiti ništa, sve kako bi Hrvatsku de facto izručio u ruke „Možemo“. Pretjerujem? Dao Bog da pretjerujem!

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala totalinfo.hr.