POLITIKA: Milivoj Pašiček – Novinarima ne treba prijetiti, treba ih odmah likvidirati

Milivoj Pašiček: Slijede li nakon registra izdajica registri berača kestena, splitske rive, „lovaca“ na generala Gotovinu..? 2

Piše: Milivoj Pašiček

Vidjeli smo, prijetnja smrću novinarima nije protuzakonita, barem ne svima i ne od svih. Možda potom ni likvidacija novinara neće biti protuzakonita, ovisno koga netko rokne i kakav je pedigre toga tko ga je roknuo.

Naravno, najprije valja odstrijeliti sve one novinare, kojih je sve manje, a koji su se drznuli pisati istinu, znači uglavnom o ružnim i negativnim stvarima, jer onih lijepih i pozitivnih je malo, ili ih nema. Kao da novinari kreiraju događaje, posebno one političke, kao da su oni zaslužni što je ova zemlja na mnogim područjima dodirnula samo europsko dno. Kao da su novinari ti koji, na primjer, kradu građanima Badnjak 2016. i daju lažno obećanje poput premijera i svite: „Hrvatska će pokrenuti proces otkupa cjelokupnog udjela Mola u Inu. Otkupit ćemo cijeli Molov paket Ininih dionica. Učinit ćemo to prema modelu koji smo već razradili, koji je financijski održiv i koji u konačnici neće povećati javni dug RH. S ovom odlukom upoznata je i predsjednica RH i predsjednik Sabora…“

Novinari su valjda ti koji su ustrojili i sada se ljuto bore da mala Hrvatska ima 555 jedinica lokalne samouprave, i to 428 općina i 127 gradova te 20 jedinica područne (regionalne) samouprave, i jednako toliko gradonačelnika, načelnika, župana, svih mogućih zamjenika, tajnika… i brdo stranačkih uhljeba. Novinari su osmislili politiku po kojoj na primjer usklađivanjem prosječna hrvatska mirovina poraste za 21 kunu, a gotovo pola milijuna hrvatskih umirovljenika ima mirovinu manju od 2.000 kuna, dok umirovljeni hrvatski zastupnik svakog mjeseca ubire više od 9.500 kuna.

Novinare treba likvidirati jer sjajni hrvatski sustav „likvidira“ liječnike šaljući ih u mirovinu, poput čuvenog neurokirurga prof. Josipa Paladina, dok Hrvatska liječnička komora kaže da Hrvatskoj nedostaje čak 2500 liječnika specijalista! Od oko 11.500 liječnika u državnom sustavu 70 posto ih radi prekovremeno, pa liječnici godišnje odrade 2,5 do 3 milijuna prekovremenih sati. To znači kako nedostaje 30 posto liječnika. Izdano je više od 1300 potvrda za odlazak u inozemstvo, u četiri godine otišlo ih je 570 i nitko se nije vratio. Prosječna dob liječnika u nas je 50 godina, a u idućih 10 godina u mirovinu će otići njih više od 3700, što je najveća brojka otkad je Hrvatske. A ljudi, i to mladi, svjedočili smo, umiru na cesti. I svi traže ostavku ministra Milana Kujundžića, jer u zdravstvu mnogo toga nije u redu. A premijer poručuje: “Ne dopuštam hajku na ministra Kujundžića”. Bit će da su novinari nešto krivo shvatili.

Sve novinare koji pišu o crnoj hrvatskoj demografskoj slici valja staviti u prve redove za likvidaciju kada objave kako se broj djece u hrvatskim školama od školske godine 2005./2006. do 2017./2018. smanjio za 104.430 učenika, te ako se nastavi ovakav trend i u idućem razdoblju, za manje od 60 godina nećemo imati ni škole, ni učenike!

Novinare treba u potiljak kada ne nude ružičastu sliku već prenose podatak Eurostata kako si čak 62,8 posto Hrvata ne može priuštiti barem jedan tjedan godišnjeg odmora. Lošiji od nas su samo Rumunji sa 66,6 posto, a prosjek u EU je 32,9 posto. Vozimo i najstarije automobile u EU, a stari su u prosjeku 14,1 godinu. Zadnji smo u EU i u zunanosti, po broju patenata. Imamo ih tek pet na milijun stanovnika, Finska ih ima 350, a EU prosjek je 110. No zato smo jaki u našoj kategoriji – korupciji. Eurobarometar kaže da čak 94 posto ispitanika u Hrvatskoj smatra da je korupcija u zemlji raširena, a 58 posto ih smatra da se u posljednje tri godine povećala.

Novinare treba likvidirati, jer pišu da je pravosuđe nefunkcionalno, a podaci govore da smo u Europi prvi po broju sudaca, a među zadnjima po efikasnosti sudova, s najviše neriješenih predmeta. Imamo najviše sudaca, a najmanje odvjetnika. Prvi smo i po tome što čak 68 posto Hrvata ne vjeruje u neovisnost sudaca, a npr. u Danskoj je to tek dva posto. Ni sami suci ne vjeruju u svoju neovisnost. Na dnu smo po ulaganju u pravosuđe, a istovremeno EU komisija kaže kako jedino mi i Malta nismo uzeli ni euro za informatizaciju sudstva. Novinari su i za to krivi, barem oni koji pišu istinu i koji ne uljepšavaju stvari. Svakako ih se treba riješiti na bilo koji način, a najbolje ih je roknuti! Po mogućnosti kukavički, onako s leđa.

Još je milijun primjera za što su sve krivi novinari, a ne nikako mudraci koji vode ovu državu a da sigurno ne znaju kamo. Koliko je samo istine, ali i boli i tuge, u riječima briljantnog retoričara, filozofa, pjesnika i političara Vlade Gotovca kada je rekao: „Hrvatsku je bilo ljepše sanjati, nego biti budan u njoj!“

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!