POLITIKA: Milivoj Pašiček – Ministre, natjerali ste narod da “puši”, pa je stvarno svejedno 17 ili 20 cigareta

Milivoj Pašiček: Slijede li nakon registra izdajica registri berača kestena, splitske rive, „lovaca“ na generala Gotovinu..? 2

Piše: Milivoj Pašiček

Kako narodu – građanima ući opet u džepove i maznuti im barem tri milijarde, koliko nedostaje zdravstvu, strategija je zdravstvene reforme koju bi rado proveo HDZ-ov ministar Milan Kujundžić.

Kada već u prvoj rundi nije prošao harač nazvan porez na nekretnine, eto prilike, misli ministar, da on drmne neke poreze i tako se proslavi kao čovjek koji je udario neku novu viziju i perspektivu i spasio hrvatsko zdravstvo. Pritom ministar misli posebno napasti one koji puše, koji vole malo i popiti žesticu, pa se malo i poigrati na sreću, ali i sve one koji vole telefonirati.

U svojoj dubokoj analizi i strategiji ministar je došao i do zaključka kako nitko neće trpjeti ako umjesto tri čašice konjaka popije dvije, ili ako na primjer umjesto 20 popuši 17 cigareta. Ma, neće ministre, u pravu ste, jer narod ionako puši, i to već dugo i predugo puši sve što mu vi s vrha vlasti servirate.

„Stručnjaci su to detaljno razradili, kad se pomnoži potrošnja i broj dodatno naplaćenih kuna, došlo bi se do tri milijarde”, sretno je rekao ministar, pokazujući i brigu za hrvatske građane, jer tamo gdje želi uzeti za sebe, za zdravstvo, Hrvati ionako bacaju novac čineći si, kako kaže, štetu za zdravlje. I zato je bolje da se to da njemu. A on zna kako će.

Recimo, sada 6 kapljica za oči stoji 49,33 kuna, a participacija s dopunskim je 40,67 kuna, pa građanin silno profitira. Jer, budući plaća svaki mjesec 70 kuna dopunsko, profitirao je na kapima cijelih 8,66 kuna, ili jednu cijelu kap – kapljicu!!! Zlatne su to kapi ministra Kujundžića. To je, naravno, samo jedan primjer smijurije i gluposti u našem zdravstvenom sustavu.

No, ministar, koji je svojevremeno pokazao i brigu za hrvatske liječnike, kada je kazao da „brojni liječnici imaju titule, ali iza njih stoji praznina. Pedeset posto doktora ne zarade svoju plaću, ne znaju raditi, niti hoće raditi“, izjavio je i da „većina misli da im pravo na zdravstvo pripada po nekoj duhovnoj i socijalnoj kategoriji, a to je krivo“, sigurno zna što jest ispravno i što je pravda.

Pa ako je tako što nije podigao svoj glas kada je Vlada u kojoj sjedi odriješila našu zajedničku kasu za čak 353 milijuna kada su povećane povlaštene mirovine za 10 posto? Zašto se nije javno pobunio kako umirovljeni saborski zastupnici i drugi, čija je prosječna mirovina 8.494 kune ne trebaju dobiti još 850 kuna povišice?! I hoće li se možda kao nova mjera za ozdravljenje zdravstva i sustava unijeti eutanazija?

Recimo za oko 76 posto umirovljenika koji primaju manje od 1.682 kuna, za 50 posto onih s manje od 1.233 kune, i onih čak 68.000 koji primaju mirovinu manju od 500 kuna? Jer, zašto bi živjeli u toj zemlji Hrvatskoj u kojoj samo smetaju živeći u siromaštvu i gladi, ili na rubu te pokore. S njihovim nestankom zdravstvu i ministru bilo bi mnogo lakše u svim mogućim računicama oko 17 ili 20 cigareta, ili dva ili tri konjaka, koliko bi im zdravstvo s ministrom propisivalo, jer ionako nemaju niti za kruh.

PISALI SMO:

POLITIKA: Milivoj Pašiček – Gospodo, Živi zid jedina je oporba i nećete ga srušiti nikakvim kaznama – čitajte OVDJE.

Komentiraj