POLITIKA: Milivoj Pašiček – Kako će Šeks identificirati, locirati, transferirati i uhititi Živi zid i druge?!

Milivoj Pašiček: Slijede li nakon registra izdajica registri berača kestena, splitske rive, „lovaca“ na generala Gotovinu..? 2

Piše: Milivoj Pašiček

Politika, ona siva, ili ona crna, ona koja nije za ravnopravni demokratski iskorak i poštenu izbornu bitku, gramzljiva, vlastodržačka, sve je u stanju učiniti kako bi s političke pozornice nestao onaj koji smeta. Naravno, ne narodu, nego njima.

Eto, najnovija istraživanja pokazuju kako je Živi zid treća opcija za birače, s već vrlo lijepih i obećavajućih 10,5 posto onih koji bi im dali glas da su sutra izbori, a najavljuju se nove akcije onih koji vladaju i koji bi željeli vladati vječno, da se zaustave i da se zauvijek maknu i pometu ti mladi ljudi. Jer, iz Živog zida se ovog trenutka čuje glas naroda, iz njegovih se redova jasno i glasno ukazuje na sve moguće probleme, pojave i stanja zbog kojih hrvatska država na mnogim područjima dodiruje dno, a narod sve siromašnije živi i životari.

Živi zid je oporba koja precizno i jasno, bez okolišanja, narodski, da ih svatko razumije, prstom pokazuje krivce koji su doveli Hrvatsku u probleme i koji ih i dalje vuku u ponor. I netočno je da ti mladi ljudi populistički samo viču, kako su ih neki iz vlasti skloni etiketirati, već i nude rješenja na raznim područjima, predlažu promjene i zakone. Ali, ne da im se, ne žele im reći da su u pravu. Ali, čini se, narod to vidi, pa je Živi zid sve sigurniji na postolju treće hrvatske političke opcije. I zato ga treba na sve načine zaustaviti, eliminirati, onesposobiti i na kraju – likvidirati.

Sjetimo se, otvoreno im je u Saboru priprijetio vrlo izravno premijer Andrej Plenković, koji je u siječnju ove godine rekao kako stranke poput Živog zida ruše referendume u Francuskoj, Nizozemskoj, Grčkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu i poručio: „E, ovdje nećete. I drugi put ćete dobiti manje glasova i manje mandata, ja vam to jamčim. To će biti jedna od ključnih zadaća moje vlade.“ Nakon tih novih „demokratskih“ standarda u političkoj borbi, koje je najavio premijer, valjalo je samo čekati koji će biti sljedeći potezi kako bi se Živi zid, koji je u Sabor donio glas naroda, ušutkalo.

Uslijedile su astronomske prekršajne kazne članovima i aktivistima zbog ometanja deložacija, a trenirala se strogoća i nad članom Živog zida koji je u Poreču u blizini premijera viknuo „HDZ lopovi“. Najprije je ušutkan od inspektora u civilu, a onda mu je brzinom munje na radno mjesto policajac u uniformi donio poziv za sud zbog remećenja javnog reda i mira – vikom, iako bi usklik, povik, ili ako hoćete poklič „HDZ lopovi“ trebao prema Ustavu Republike Hrvatske predstavljati elementarno ostvarenje ljudskih prava i sloboda koji građanima jamči članak 38.

No, bile su to igrice dok se pripremalo nešto krupno, a za to je očito zadužen Vladimir Šeks, još uvijek siva eminencija vladajućeg HDZ-a. I onda se Šeks oglasio i rekao značajno kako su se eto „pojavile protestne stranke, Most, Živi zid i neke druge političke inicijative, a istovremeno imamo i trend rasta populizma. Mislim da je sada nastupilo vrijeme, radi buduće stabilnosti hrvatske države, vlada i parlamenta, a zbog tih rastućih populističkih pokreta i stranaka koje mogu dovesti do visoko fragmentiranog parlamenta, da treba krenuti s preventivnim onemogućavanjem tih protestnih skupina i stranaka, koje žele biti ne samo prevaga ili uteg nego i kreator“.

I tako se Šeks opet sjetio one svoje čuvene „identificirati, locirati, uhititi i transferirati“. Zbog preventive vidi gdje leži opasnost, pa je Živi zid i još neke već identificirao i locirao, a sada će krenuti s transferiranjem izvan političke scene, dok će opcija uhićenja ostati kao rezerva. Šeks bi to obavio promjenom izbornoga zakona, tako što bi podigao izborni prag na 7 posto, izborne bi jedinice prekrojio i to tako da se u onim najvećima, kao npr. Splitsko-dalmatinskoj ili Osječko-baranjskoj, gdje HDZ redovito pobjeđuje, bira i do 15 zastupnika, a u manjima samo 7 ili 8.

Zna Šeks sigurno koje su to i zašto baš tako. Namjera mu je ugušiti ili ušutkati one koji govore i donose nove vjetrove, jer valja sve p(r)očistiti i uvesti dvostranačje i zacementiranu bipolarnost hrvatske političke scene na čelu s HDZ-om i SDP-om. U našim pak hrvatskim uvjetima moglo bi dvostranačje biti tek prijelazno rješenje prema jednostranačju. A one koji se s tim ne slažu možda bi trebalo na kraju i uhititi.

OD ISTOG AUTORA:

POLITIKA: Milivoj Pašiček – Gospodo, Živi zid jedina je oporba i nećete ga srušiti nikakvim kaznama – čitajte OVDJE.

DIKTATORSKA BATINA: Milivoj Pašiček – Što bi bilo da je mladić Plenkoviću vikao “Volim HDZ jako!” – čitajte OVDJE.

Komentiraj