POLITIKA: Milivoj Pašiček – Hvaljen Isus i Marija, Kuščeviću, ima li neki pašnjak i za mene?

Podijelite članak

Milivoj Pašiček: Slijede li nakon registra izdajica registri berača kestena, splitske rive, „lovaca“ na generala Gotovinu..? 2

Piše: Milivoj Pašiček

Samo molim, ako može biti uz more, ne smeta ni koje stablo zbog hlada, možda da je i blizu voda, pa struja…. Vi to možete Kuščeviću, iako više niste ni ministar a ni glavni tajnik HDZ-a.

Ma, briga vas za te smiješne funkcije, gdje ste samo na udaru onih opasnih, iako ne vjerujem kada kažete: „Protiv mene se ujedinila čitava ljevica, a priključila se interesna skupina koju okuplja Željka Markić“. Jer, protiv vas su, vjerujte, i lijevi i desni, i oni u sredini, čak i vaši HDZ-ovci, svi oni koji imaju barem malo pameti u glavi. Ali, i dalje vjerujem da možete. Jer, vi nećete ostati samo Sveti Lovro od pašnjaka, vi ćete, kako rekoste, svoj uspješni rad nastaviti u Saboru. A i ne znate koliki ste srećković – s malo posla i neobaveznim dolaskom s Brača, ubirat ćete redovitu i odličnu plaću s nekoliko unosnih dodataka, s nekoliko godišnjih odmora i onim najvećim – ljetnim s punih 62 dana, zasluženo – kao pravi hrvatski radnik ili djelatnik, koji se nakon saborskih seansi doista naradio. Vi mi možete Kuščeviću osigurati tamo neki pašnjak jer, eto, nakon odlaska iz Vlade nastavit ćete, kažete, kao županijski vijećnik u Splitsko-dalmatinskoj županiji i kao vijećnik u Općini Nerežišća.

Ma, ne treba mi naravno neki veliki pašnjak za ispašu jer ne kanim uzgajati, kao vi, kokoši Hrvatice. Jer, u Hrvatskoj ima dosta ovaca, mnogo više no što i sami mislite. I neka slobodno pasu sve te ovce koje su vam dale glas i kojima prodajete svoju kokošarsku istinu. Neka ponizno pasu kada šute i prave se da ništa ne znaju. Neka obilato koriste i taj moj pašnjak, ako mi ga sredite, jer vi to možete. Pa, vi ste bivši ministar koji je i vijećnik u Općini Nerežišće gdje ste desetak godina bili gradonačelnik. Pa, tko to vama može i smije odbiti? Vi to možete Kuščeviću! A ja vam eto javno obećavam kako neću pašnjak prenamijeniti u građevinsko zemljište i neću poput vas izvaditi iz jednog džepa za pašnjake 60.000 kuna da bih potom u drugi džep za građevinsko zemljište pospremio lijepih 1,4 milijuna. Neka narod pase, neka i dalje budu ovce.

A oni pismeniji neka svakoga dana umjesto barem jednog očenaša pročitaju onu vašu umotvorinu o tome kako se u Hrvatskoj i sa 44 godine može biti bogat. Onu vašu povijesnu recepturu i odgovor na pitanje kako se sa 44 godine moguće obogatiti, i to u Hrvatskoj: “Pa vrlo jednostavno. Tako da završi fakultet, tako da kao đak srednjoškolac radi najteže poslove na otoku Braču, poput branja lavande, otkupa višanja, tako da kao student ima svoj biznis da prodaje na štandovima, tako da čim završi studij i odsluži hrvatsku vojsku otvori tvrtku, radi, zaradi, tako da zahvaljujući dobrim izbornim rezultatima zahvaljujući svom obrazovanju ima pristojnu plaću općinskog načelnika, pristojnu plaću ministra, tako da zaposli svoju suprugu, da i supruga ostvaruje prihod, i onda vrlo jednostavno u tih 20-ak godina čovjek zaradi za život…”

I još nešto sada već bivši ministre. Zašto biste se uopće vraćali kao zastupnik u Sabor, kao vijećnik u Splitsko-dalmatinsku županiju i kao vijećnik u Općini Nerežišća, kada odjednom ne biste mogli meni srediti jedan lijepi pašnjak? Zar će toliko pasti vaše moći? A ako stvarno mislite da ste pali, tresnuli, da više ne možete ni pašnjak nekom srediti, zašto se ne okrenete novom poslu? Recimo, bili biste sjajni propovjednik koji bi diljem Hrvatske, a možda i svijeta mogao propovijedati novu ideologiju i širiti vaš originalni patent – kako se u sve jadnijoj i siromašnijoj Hrvatskoj obogatiti do 44. godine. A u svakoj stanci pročitajte ponešto od velikog Vlade Gotovca, poput: “Ne može Vlada živjeti kao da je u Njemačkoj, a narod kao da je u Zanzibaru. Vlada mora dijeliti sudbinu svoga naroda, inače nema vjerodostojnosti ni politike ni političara.” Kršćanski je misliti kako za vas možda i nije kasno.

Komentiraj