POLITIKA: Milivoj Pašiček – HDZ-ovče Sanader, je li vas bar malo sram? Naravno da nije!

Dragi moji partijci, vi stegovni poslušnici, vi kojih je u HDZ-u više od 200 tisuća, vi koji možete šutjeti i gledati u pod dok, kako se često kitite, u našem najvišem domu, Saboru, odjekuju primitivizam, nekultura, mržnja prema neistomišljenicima, vidite ja gubim neke tobožnje prijatelje koji su među vama jer šutjeti ne mogu.

Milivoj Pašiček: Slijede li nakon registra izdajica registri berača kestena, splitske rive, „lovaca“ na generala Gotovinu..? 2

Piše: Milivoj Pašiček

Ne bih niti da me na to lancima sili stranka, već bih se znao odmjeriti ili obračunati sa svakim onim koji umjesto argumenata uzima prostačka oružja ulice, proziva ljude u sferi njihove najveće intime da bi ih blatio na temi partnerstva kada u Saboru to uopće nije tema i kada mu ponestaje argumenata za raspravu, točnije kada ih nema.

Kako inače objasniti vašu šutnju, draga HDZ-ova vojsko, kada vaš vrli reprezentant nažalost u liku potpredsjednika Sabora, Ante Sanader, onako jadno i sramotno napada na zastupnika Domagoja Hajdukovića. Zamislite, čovjek govori u raspravi o povjerenju ministru Ćoriću i naravno spominje korupciju koja se lijepi za neke HDZ-ove istaknute jurišnike i među ostalim kaže kako “dobro društvo u nekim organizacijama jednostavno ne možete naći zbog duboko, duboko ukorijenjene korupcije, kao što vidimo iz dana u dan…”

I tada u replici na scenu stupa Sanader koji kaže: “Vi govorite da smo mi loše društvo. A vi osobno imate loše društvo, vas je osobno vaš partner istukao. Razmišljajte vi o svom društvu, a ne o našem društvu. Brinite se vi o svojoj kući, a mi smo pobijedili na izborima, a ne vi…” Čovjek ne da je izgubio kompas, jer stvarno kakve veze ima napad na Hajdukovića na ulici s korupcijom čiji su najčešće predvodnici dobro pozicionirani HDZ-ovci? Po njemu nije kriv počinitelj, nasilnik, nego je kriva žrtva koja nije dobro birala društvo!

A onda umjesto da u najmanju ruku Sanaderov neljudski i neciviliziran čin lišen svake empatije za žrtve nasilja, osudi i izrekne barem opomenu, njegov partijski drug, veliki katolik, vitez i čuvar Isusova groba, pa i hrvatski akademik, potpredsjednik Sabora Željko Reiner šuti kao ribica.

Reagirala je odmah SDP-ova potpredsjednica Sabora Sabina Glasovac i tražila od Reinera povredu poslovnika da upozori Sanadera da svojim ponašanjem i riječima odstupa od normalnog ponašanja u Hrvatskom saboru, jer čovjeka koji je bio žrtva nasilja još jednom stigmatizira i vrši verbalnu agresiju nad njim.

A onda na sve Reiner reče: “Kad vučete vraga za rep, onda vrag izađe van. Ne možete misliti da možete prozivati druge i da vam oni neće vratiti. Hoće! I to duplo!”

E, jadni moj akademiče, znači i vi se spuštate na razinu primitivizma i plešete u istom kolu sa stranačkim bratom Sanaderom. Zašto obojica šutite kao zaliveni kada vaši partijski kolege, k tome i dužnosnici, batinaju žene, izbacuju iz stana, pa čak i tuku i maltretiraju vlastitu djecu? Jeste li u prvim redovima borbe za katoličku obitelj kada se i vaši istaknuti članovi s desnicom na srcu žene i tri puta? Je li vam i tada obitelj sveta?

Kada je nasilnik udario Hajdukovića to vam je tema za izrugivanje, a zašto niste, potpredsjednici Sabora Sanader i Reiner, bili u prvim redovima bitke za sveto partnerstvo i obitelj kada je, tada još vaš član, a sada još aktualni požeško-slavonski župana Alojz Tomašević, vrijeđao, pljuskao i hvatao za vrat svoju suprugu Maru? U međuvremenu je i osuđen na deset mjeseci zatvora uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine.

Ne, takvi i slični slučajevi nisu vas zanimali. Jer i tada ste štitili nasilnika od žrtve. A to ste učinili i sada, nisko, baš onako s ulice, i kada ste na nišan stavili zastupnika Hajdukovića. Skandalozno. Je li vas barem malo sram? Ma, naravno da nije. Jer da srama imate ne biste niti tako gnjusno o ljudima govorili u Saboru. A da za svoje skandalozno ponašanje uživate i podršku vaših stranačkih istomišljenika s vrha dokaz je što bi bio red da se ispričate i vi, i predsjednik Sabora i čelnik vašeg HDZ-a. Njihova šutnja znači odobravanje.

Odgovori