POLITIKA: Marko Vučetić – Treba pobijediti funkciju Predsjednika RH, a ne Grabar Kitarović

marko vučetić

Piše: Marko Vučetić

Predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović može pobijediti i Kolinda Grabar Kitarović, pa ćemo opet imati predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, iznosi zanimljivo misao o predstojećim predsjedničkim izborima Marko Vučetić, nezavisni saborski zastupnik, koji je i sam najavio svoju moguću kandidaturu.

Na Facebooku Vučetić sve pojašnjava pod naslovom “Politička dekoracija”.

Tko misli unutar postojećih granica, ne može misliti novu misao. Tko politički djeluje unutar postojećeg sustava, održava postojeće stanje i onemogućava nastanak novog političkog sustava.

Kada je riječ o RH i izborima, mi se, zapravo, samo bavimo dekoriranjem prostora, a ne izabiranjem novih politika. Želimo našim izborom uljepšati Pantovčak i Banske dvore. Želimo da netko porazi Kolindu Grabar-Kitarović i Andreja Plenkovića, na način da ih deložira iz prostora, a ne da netko porazi predsjedništvo Predsjednika i premijerstvo Premijera.

Bit ću konkretan. Kalkuliranjem možete sebi dizati rejting i pobijediti Kolindu-Grabar Kitarović. Ona više neće biti predsjednica, predsjednik će biti taj netko tko kalkulira. I sve ostaje isto, prostor je dekoriran.

Mislim da nam treba netko tko će pobijediti sadašnju funkciju Predsjednika RH, netko tko shvaća da je potrebna nova arhitektura vlasti. Uostalom, predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović može pobijediti i Kolinda Grabar Kitarović, pa ćemo opet imati predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Zar dotična već nije samu sebe pobijedila nedavnim podlaganjem predsjedniku HDZ-a, a sve kako bi je HDZ podržao na predstojećim izborima? Dakle, i Kolinda Grabar-Kitarović želi pobijediti predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović kako bi u sljedećem mandatu bila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tko želi pobijediti Kolindu Grabar Kitarović, ne razlikuje se od nje, jer i ona to želi. Tko, naprotiv, želi pobijediti sadašnju funkciju Predsjednika RH i započeti s novom arhitekturom političkog sustava, zasigurno ne kalkulira.

Komentiraj