POLITIKA: Lazar Grujić – Kako će Mikulić doseći moralnu vertikalu jednog Jordanića?!

lazar_grujic11

Piše: Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika

Otok Krk, za koji smo nekada učili kako je površinom naš najveći otok, postao je ishodišna točka za optužbe prema glavnim inspektorima. No odmah trebamo napomenuti kako je riječ o posve suprotnim okolnostima i činjenicama koje nikako ne bi trebalo stavljati u isti koš, piše Lazar Grujić, čelnik Stranke umirovljenika.

Naime dugogodišnji državni inspektor i bard ovog poziva ne samo u našim okvirima već i šire bio je Branko Jordanić. I kako to već biva svojim je djelovanjem ukazao na nelegalne radnje određene kriminalne skupine koja je izmislila kako na djedovini na otoku Krku gradi kuću bez građevinske dozvole. Potpuna neistina i iskonstruirana laž dovela je do toga da je kao moralna vertikala gospodin Jordanić odstupio s dužnosti glavnog inspektora.

Pritom se još i danas prepričava anegdota vezana uz primopredaju  dužnosti. Naime službenici iz nadređenog ministarstva su došli preuzeti službeno vozilo i konstatirali kako je glavni državni inspektor koristio vlastito vozilo u službene svrhe. Nije to bilo neko jeftino vozilo, ali kao izdanak bogate zagrebačke obitelji oduvijek je vozio luksuzna i kvalitetna vozila koja su njemu odgovarala.

Povežemo li samo ovu paralelu s aktualnim, bahatim i razmetljivim državnim inspektorom vidljivo je iz zrakoplova kako je riječ o različitim osobama poput neba i zemlje. Nadalje aktualni je inspektor na poziciju došao političkim putem, svoje materijalno bogatstvo je stekao na političkim funkcijama, a o intelektualnom kapacitetu dovoljno  svjedoči činjenica kako 10-ak puta nije u stanju ispravno popuniti imovinsku karticu.

Unatoč tome i dalje se kiti brojnim političkim funkcijama, obnaša nekoliko vrlo zahtjevnih dužnosti, a rezultati njegova rada su potpuno mizerni i nedostojni institucija kojima je na čelu. Promatrajući samo političku nedvojbeno je kako njegova stranka ne prelazi u glavnom gradu čak niti izborni prag, iako je na državnoj razini na vlasti! No ova jednostavna činjenica kao i očigledno višegodišnje mešetarenje s imovinom, lihvarenje i reketarenje na funkcijama nije još uvijek dovoljan razlog za toliko potrebnu smjenu.

I ne samo smjenu već i političku i kaznenu odgovornost  jer, poput kolege mu iz vladajuće vrhuške koji je kupio stan za 340.000 Eura, nema pokriće u stečenoj imovini. U stvari to za sada u našoj državi i nije korupcija i kriminal jer oni koji bi  trebali zakonski onemogućiti pljačke na političkim funkcijama i uvesti porijeklo imovine bili bi prvi na udaru.

Izgleda da ipak i intelektualno osakaćeni političari ne pile granu na kojoj sjede, a kada treba donose čak i zakone kako bi pravno zaštitili svoja kriminalna djela poput grupe Borg. Unatoč tome istina se ne može sakriti i oduvijek je došla na vidjelo pa će tako i ovog puta kada će se sitni miševi i lakomi domoljubi morati vratiti na društveni stalež koji zaslužuju.

To ne znači da se političari ne smiju i neće materijalno okoristiti poput tajnice vijeća Europe koja uprihoduje 25.000 Eura mjesečno ali to su iznimke koje su kod nas postale pravilo. I to od razina načelnika općina pa sve do predsjednika opskurnih stranaka koje su članovi trgovačke koalicije na vlasti.