POLITIKA: Branko Vukšić – Predsjednik udara na mjesta na kojima je HDZ najranjiviji

U “TVRDOJ KOHABITACIJI” POSTOJI ORATORSKI RASPOJASANI MILANOVIĆ, TE – na znanje tvorcu tvrde kohabitacije – NENORMALNA, HDZ-ova, PLENKOVIĆEVA STRANA! IAKO SE NE SLAŽEM S MILANOVIĆEVIM NAČINOM, PREDSJEDNIK RH POGAĐA METU. UDARA NA MJESTA NA KOJIMA JE HDZ NAJRANJIVIJI.

Piše: Branko Vukšić

Danas Zorana Milanovića, točnije – predsjednika Republike Hrvatske, na obilježavanju veteranske obljetnice u Virovitici nisu dočekali predstavnici lokalne vlasti. A to je više od opstrukcije.

To je, Plenkoviću, ruganje Ustavu, zakonima, principima i dobrom političkom odgoju, koji, jasno, od HDZ-ovaca ne smijemo očekivati.

Pitali su novinarI uvrijeđenu mladu, koja je zabranila HDZ-ovcima da sudjeluju u bilo kakvim aktivnostima uz predsjednika države, što misli o reakcijama Milanovića na neizbor Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda.

Evo što je uvrijeđena mlada, odnosno, premijer, rekla/rekao o Milanoviću i izboru predsjednika Vrhovnog suda:

“Postoji zakon, Ustav, procedura, razumni ljudi i nerazumni. Oni koji rade po zakonu i koji ne rade po zakonu. Predsjednik radi stvari koje nisu doživljene, obračunava se s HDZ-om, to nije dobro i nije normalno. Ovo što on radi i izgovara nije normalno pa tako i vidim i njegove izjave koje su besramne i loše. Imamo mi puno pravnika koji mogu biti predsjednici Vrhovnog suda… Nećemo izabrati bilo koga. Naučene lekcije su da je predsjednik kršio zakon, ne poštuje Ustavni sud i nameće kandidatkinju izvan procedure. Gledat ćemo je li sve po zakonu i tko je kandidat. Nema silovanja kandidata, nametanja kandidata, bez parlamentarne većine neće se izabrati predsjednik Vrhovnog suda… Ja apsolutno ne kanim gubiti vrijeme s njim (Milanovićem, op. B.Vu.). On ide okolo i govori besmislice.”

Ovo posljednje odnosilo se na Milanovićevu tvrdnju izrečenu u Virovitici da će Đakić i Kirin plesati i na Plenkovićevu “grobu” kao što su plesali na Karamarkovom.

Očito boli Plenkovića to što na sebi svojstven način, često bez ijedne kočnice, govori Milanović.

Zar se to Plenković, predsjednik HDZ-a, poziva na zakone, na Ustav, koje je HDZ milijardu puta obezvrijedio, pogazio, te im se narugao?! Od Tuđmanova, do Plenkovićeva vremena.

Zar se Plenković usudi dijeliti lekcije da netko ne radi po zakonu?! Pa, HDZ-ovci su do lakata u krimunalu. Čak još uvijek nije raščišćena afera Borg. A upravo glavnim borgovcem mnogi apostrofiraju upravo Plenkovića.

Kaže Plenković da Milanović radi stvari koje još nisu doživljene: OBRAČUNAVA SE S HDZ-om!?

A zašto ne bi?! To mu je u opisu posla, jer predsjednik mora štititi funkcioniranje sustava, a HDZ sve čini da sustav ne funkcionira. O čemu svjedoče i međunarodna izvješća o tome da je Hrvatska najkorumpiranija država u Europi.

I mi imamo pravnika koji bi mogli biti predsjednici Vrhovnog suda – kaže Plenković.

Ajmo na pasus malo poviše: Hrvatska je najkorupiranija država upravo zahvaljujući – najviše (jer i drugi kradu, ali znatno, nemjerljivo manje) – HDZ-u, pa bi HDZ dao “fantastičnog, svog pravnika” za predsjednika vrhovnog suda?!

A koji predsjednik Vrhovnog suda do sada nije bio HDZ-ov?!

Zato je hrvatsko sudstvo dotaknulo dno dna.

Plenkoviću, kažeš, nećemo izabrati bilo koga!?

Izabrali bi bilo koga da je iz HDZ-ova korumpiranog tora.

Uostalom, HDZ će sa svojim žetončičima, u koje su se svrstali i svi oni koji se tobođe zalažu za poštivanje zakona time da bezakonje što duže traje. Među njima su i Škoro i njegovi “vojnici”, D. Orešković, tragikomični “suverenisti”, te svi oni koji su u opoziciji a nisu došli na glasanje, ali i oni koji su tobože suzdržani.

Ako Milanović hoda uokolo i govori besmislice, pa što ih onda Plenković komentira?! Zbog čega se urujava? Zbog čega brani svojim pijunčičima da budu u svojemu gradu na obilježavanju godišnjice svojih veterana Domovinskog rata.

Naravno, potpuno bih drukčije postupio od Milanovića kada je u pitanju izbor predsjednika Vrhovnog suda.

Ne bih napadao svakoga tko drukčije misli ili govori ono što se meni ne sviđa, ali, ruku na srce, Milanović pogađa u metu. I to u one koje istina najviše boli.

Nije mnogo, ali je i to nešto.

Jer, s KGK nismo imali ama baš ništa.

I, još nešto, na kraju. Neki od političkih analitičara iz svih oružja pucaju po Milanoviću zbog istog razloga zbog kojih Milanović puca po njima. Zbog vlastite taštine. Vlastita im taština ne dopušta da luče dobro od lošega, pa i sami – kritizirajući Milanovića (s pravom, kada je to u mjeri) – čine ono što čini i Milanović. O Plenkovića – u čije je vrijeme Hrvatska na samom korupcijskom dnu – se tek malo očešu.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!