POLITIČARI LOVE GLASAČE: Jedni bi lustrirali, drugi gradili policijske postaje, treći rukama čupali ambroziju

ljudi, masa ljudi, mnogo ljudi

Kampanja je u punom jeku, stranke i koalicije se razletjele na sve strane. Donosimo sažeti prikaz današnjih aktivnosti naših političara.

Pripremio: Adrian De Vrgna (Media Servis)

“Osim nastavka naših projekata, prošla vlada ništa nije učinila, poručuje Narodna koalicija iz Rijeke. Njezin šef Zoran Milanović u Zagrebu je popio kavu sa Stipom Mesićem koji se nalazi na listi. S novinarima je podijelio da su govorili o kampanji, posljednjim pričama koje zabavljaju javnost ali i miču pozornost s bitnog te kriterijima koji nisu za sve isti..

“Kad si u Narodnoj koaliciji onda su kriteriji strogi, ali kad si u HDZ-u onda možeš što hoćeš, nitko ti ne smije ništa reći….Mi zemlju gradimo po strogim kriterijima, HDZ po balkanskim i zato se dobro razumiju s čaršijom”, rekao je Milanović koji se danas sastao i antifašistima.

HDZ se bavio pravosuđem kojeg, poručuje Dražen Bošnjaković, treba modernizirati, ubrzati i riješiti neriješene predmete. “Da svi suci koji nemaju dovoljno predmeta, a to su manji sudovi, da sudjeluju u rješavanju. Također prekršajni sudovi imaju smanjen priljev predmeta i to je bazen gdje suce uz edukaciju možemo psotaviti na druge sudove”, kazao je.

Koalicija kojoj je na čelu Milana Bandića i koji obećava da će svojim rukama čupati ambroziju po Zagrebu, svima obećava i povratak novca za školske udžbenike.

“Javno pozivam građane da sačuvaju račune i da će budući premijer Milan Bandić na prvoj sjednici Vlade donijeti odluku da se ti novci vrate”

HNS-ova Anka Mrak Taritaš upozorava da je Bandićevo ponašanje nedopustivo i da sredstvima građana radi sebi kampanju.

Iz HSP-a AS poručuju da se zalažu za bolju zaštitu zviždača.

HSP-ov Daniel Srb kaže da Osijek zaslužuje svog saborsog zastupnika a ne da tu dolaze ljudi sa zagrebačkom adresom.

Koalicija Pomak čiji su član, zalaže se za lustraciju u vojsci, policiji i upravi.

HSLS bi restrukturirao MUP i izgradio još pet policijskih postaja u Zagrebu.

A Akcija mladih pak traži objavu imena političara koji su povlašteno kupovali nekretnine od DUUDI-a.

Recimo na kraju da iz Incijative Good poručuju kako su stranke konačno u fokus stavile obrazovanje. U Inicijativi zaključuju da su izborni programi glavnih opcija slični s tim da je program Narodne koalicije u nekim segmentima određeniji, dok je HDZ-ov općenitiji i načelan.