POLICIJA ZNALA ZA DOLAZAK BOYSA: Poznato je i tko je stradali navijač AEK-a

Osim grčkoj policiji, hrvatska policija informacije je dostavila i policijama država koje se nalaze na ruti proputovanja.

Prenosimo njihovo priopćenje:

“Povodom više medijskih upita vezanih za sudjelovanje hrvatskih državljana u izgredima u Grčkoj, obavještavamo: Hrvatska policija je 4. kolovoza 2023. godine sve prikupljene sigurnosno-interesantne informacije o navijačima koji bi se mogli uputiti u Grčku, putem međunarodnih kanala Europola i Interpola, dostavila grčkoj policiji, ali i policijama ostalih država koje se nalaze na ruti proputovanja (Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Kosovu).

Naime, sigurnosna saznanja ovakve vrste razmjenjuju se i s državama na očekivanoj trasi putovanja, a policija svake države zasebno procjenjuje kako će postupiti u odnosu na saznanja koja su joj dostavljena. U sklopu međunarodne komunikacije, policija Crne Gore obavijestila je policije država na daljnjoj trasi da je 7. kolovoza između 03:00 i 06:00 sati na izlazu iz Crne Gore prema Albaniji detektirala 120 hrvatskih državljana u 21-om vozilu.

U ovom trenutku nemamo povratnih informacija grčke policije o postupanjima prema hrvatskim državljanima te se prikupljaju obavijesti radi utvrđivanja svih okolnosti.”

Mladić koji je izgubio život u kaosu koji su organizirali Bad Blue Boysi bio je 29-godišnji Michalis Kacuris.

Navijač AEK-a smrtno je stradao, a grčki portal Newsbomb objavio je detalje što se točno dogodilo.

Nesretni Kacuris uboden je u arteriju na ruci, što je izazvalo nekontrolirano krvarenje, toliko veliko da je preminuo nedugo nakon što je stigao u bolnicu Crvenog križa.

“Izgubio je život jer je 100 huligana iz Hrvatske prešlo granicu, došlo u Novu Philadelphiju i napalo noževima sve ispred stadiona. Nije bilo policije ni provjere od granice do Atene. Oduzeli su život mladiću, širili teror gradom jer su željeli i jer su mogli. Užasna noć”, napisao je na društvenim mrežama jedan od očevidaca.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!