POLICIJA U KNINU UTVRDILA: Maloljetnik upaljačem izazvao namjerno čak šest požara!

Podijelite članak

upaljač, vatra

Dovršeno je kriminalističko istraživanje u policijskoj postaji Knin nad maloljetnikom koji je osumnjičen za šest kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Iz Policijske uprave šibenko-kninske je priopćeno:

U razdoblju od 11. srpnja do 23. kolovoza, kao i dana 9. siječnja, u mjestu Žagroviću u pet navrata upaljačem, a 23. kolovoza povećalom, osumnjičeni je palio suhu travu s namjerom izazivanja požara na otvorenom prostoru. Takvim je požarima prijetila opasnost za imovinsku štetu velikih razmjera.

Utvrđeno je da je osumnjičeni 11. srpnja oko 13,30 sati nakon što je izazvao požar u Žagroviću, predio Buline, kada je vidio da su vatrogasci taj požar stavili pod nadzor, oko 16,30 sati na suprotnoj strani između zaseoka Raškovići, Kolundžije i Zupčići, upaljačem zapalio suhu travu i izazvao požar na otvorenom prostoru.

Ovaj požar je ugašen 16. srpnja, a prema specifikaciji Hrvatskih šuma ovom prilikom je nastala šteta procijenjena na iznos od 1.309.084,70 kuna.

Naskon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Komentiraj