POLICIJA U KB DUBRAVA: Opet su ostali bez struje – netko je razvalio sklopku

Jutros je na kraće vrijeme u Kliničkoj bolnici Dubrava ostao bez struje dio drugog kata bolnice na kojem se ne nalaze pacijenti, već prostori u kojima liječnici u kompjutere upisuju podatke o bolesnicima, tijeku liječenja i terapijama, te rasvjeta u hodnicima.

Rukovoditelj tehničke službe bolnice Elkaz Čehajić ustanovio je da je mehanički oštećena brava na ormaru u kojem se nalazi električna sklopka za strujni krug u tom dijelu bolnice, te da je, očito, teškim predmetom razvaljena sklopka, zbog čega je nestalo struje na drugom katu zgrade bolnice, navodi se u priopćenju za medije KB Dubrava.

O navedenom događaju vršitelj dužnosti ravnatelja bolnice prof. dr. sc. Ivica Lukšić obavijestio je ministra zdravstva prof. dr. sc. Vilija Beroša i predsjednika Upravnog vijeća bolnice i državnog tajnika u Ministarstvu zdravstva prof. dr. sc. Silvija Bašića, a cijeli događaj prijavljen je policiji na daljnje postupanje.

Odlukom v.d. ravnatelja Lukšića u bolnici su, poučeni ovim i ranijim događajem nestanka struje u nedjelju, 1. studenog ove godine, uvedene dodatne mjere zaštite objekta, te strožu kontrolu i evidentiranje ulaza i izlaza iz zgrade, a sve s ciljem da se omogući potpuna sigurnost pacijenata i bolničkog osoblja u ovom središnjem objektu u Zagrebu u kojem se liječe oboljeli od bolesti covid-19, stoji u priopćenju.

“Očito ovakvi događaji više nisu rezultat slučajnosti, jer za razbiti vrata na ormaru i teško oštetiti masivnu električnu sklopku potrebno je imati namjeru, vremena i teškog alata. Najkraće, ovo se može smatrati diverzijom, a nadam se da će policija, kojoj je prijavljen cijeli događaj, utvrditi sve činjenice i odgovorne. Ono što je važno, poduzeli smo i dodatne mjere zaštite objekta i sigurnosti pacijenata i osoblja bolnice”, izjavio je v.d. ravnatelja Klinike bolnice Dubrava prof. dr. sc. Ivica Lukšić.

Odgovori