POLICIJA RIJEŠILA SLUČAJ: Zna se tko je podmetnuo bombu u BMW u Zagrebu

Šokiran je ostao Ivica Ivić kada je nedjelju oko 18 sati u Susedgradu, na Samoborskoj cesti, pronašao eksploziv u prtljažniku auta BMW, koji je u vlasništvu njegove tvrtke.

“Našao sam 2,5 kilograma eksploziva u gepeku. To je podmetnuto da me se likvidira. Vozio sam taj auto kod mehaničara i uređivao ga da ga stavim u oglas. Išao sam ga usisati kad sam u gepeku našao paket”, rekao je tada Ivić novinarima.

Policija je privela osumnjičenog, a u priopćenju PU zagrebačke se kaže:

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijetnja“ na štetu 37-godišnjaka i kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari“.

Sumnja se da je osumnjičeni 31-godišnjak, s namjerom da podmetanjem eksploziva kod oštećenog izazove uznemirenost i strah za njegov život i život njegove obitelji, tijekom srpnja 2019. godine došao do poduzeća koje se bavi popravkom i servisom osobnih automobila na području Zagreba.

Nadalje, sumnja se da je ušao u otvoreno dvorište u kojem se nalazilo više osobnih automobila, između kojih je bio i osobni automobil marke BMW koji je u vlasništvu tvrtke oštećenog, prišao osobnom automobilu i u stražnji prtljažni prostor, ispod tapecirane podloge, odložio pakiranje plastičnog eksploziva sveukupne mase 2,5 kg.

Na temelju naloga Županijskog suda u Rijeci i Zagrebu, na području Zagreba i Crikvenice obavljeno je više pretraga domova i osobnog automobila kojima se koristi osumnjičeni te je pronađen jedan pištolj marke Walther s pripadajućim spremnikom i streljivom, mobitel i manja količina droge.

PISALI SMO:

IVICA IVIĆ: Našao sam u BMW-u 2,5 kilograma eksploziva – i brat mi je ubijen u sačekuši – čitajte OVDJE.

Komentiraj