POLICIJA POKRENULA ISTRAGU: Ivan Pernar usporedio novinare s Hitlerom

Podijelite članak

Iz Živog zida ponovno napadi na novinare. Ivan Pernar na Facebooku je novinare usporedio s Hitlerom.

Izvor: Media servis

Uz sliku njemačkog diktatora napisao je ”99% novinara koji nas blate učili su od njega, laž se ponavlja unedogled, koliko god je potrebno da bi ljudi u nju povjerovali.” Potom je objavio naslovnicu Timesa iz 1938., kada su Hitlera proglasili osobom godine.

”Suvišno je govoriti o ‘profesionalnosti’ novinara u Njemačkoj koji su se klanjali tom monstrumu i uzdizali ga u nebesa te se potpuno stavili u službu jedne stranke. Upravo uz pomoć medija i novinara Hitler je uspio zaluditi mase. U isto to vrijeme, ti isti mediji su demonizirali svaku opoziciju Hitleru i pozivali na njihov linč. Karakterno uništivši one koji su se suprotstavljali Hitleru, mediji i novinari su otvorili vrata za njihovu eliminaciju iz javnog života Njemačke. Kao i nekad opoziciju Hitleru, nas iz Živog zida mediji danas prikazuju kao ljude opasne za državu i narod, pa čak i kao prijetnju javnom zdravlju. Nemojte dozvoliti da se povijest ponovi, ne vjerujte im niti slova!”, napisao je Pernar.

Policija je pokrenula istragu, potvrdila nam je voditeljica Službe za odnose s javnošću MUP-a Marina Mandić.

“Utvrđuju se elementi eventualne prekršajne odgovornosti. U ovom trenutku u objavljenom sadržaju ne vidimo kazneno djelo koje bi se vodilo po službenoj dužnosti. Napominjem da se radi o kaznenim djelima koje se progoni po privatnoj tužbi. To znači da svatko tko se smatra prozvanim, uvrijeđenim i osramoćenim istu tužbu može i pokrenuti”, rekla je Mandić za Media servis.

Dakle, pravo na privatnu tužbu ima svaki novinar koji se osjeća prozvanim.

“Nismo zaprimili nijednu konkretnu prijavu u odnosu na objavu, već policija poduzima dio svojih radnji”, rekla je Mandić.

pernar, faksimil, hitler

Komentiraj