POLICIJA OPET O NAPADU NA PLATKU: HGSS-ovac ozlijeđen u napadu nije prijavljen

Između pet osoba prijavljenih zbog incidenta na Platku nije ozlijeđeni HGSS-ovac, izvijestila je večeras PU primorsko-goranska.

“Obavještavamo javnost da između pet osoba za koje je utvrđeno počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nije riječ o ozlijeđenom pripadniku HGSS-a, kao što je netočno navedeno u objavama pojedinih medija”, priopćeno je iz policije.

Podsjetimo, na danas održanoj konferenciji za medije policija je kazala da je prijavljeno pet osoba koje su sudjelovale u događaju, a tada su kazali i da je među prijavljenima ozlijeđeni HGSS-ovac.“Potvrđena je sumnja da je pet sudionika počinilo prekršaje iz domene zakona o prekršajima javnog reda i mira i protiv njih će se podnijeti optužni prijedlozi”, rekao je načelnik policije.

Na pitanje kojih pet osoba je u pitanju, dodali su kratko: “Pripadnik HGSS je prijavljen za takvo ponašanje. Osobe iz BMW-a i druge osobe koje su se družile uz alkoholna pića.”

Upitan uključuje li to i ozlijeđene osobe, odgovorio je potvrdno.

“Dvoje ozlijeđenih je prijavljeno?”, glasilo je pitanje na što je načelnik kratko ponovio: “Da.” Rekli su i da ženska osoba nije prijavljena.

Također, policija javlja da je danas Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavila opće posebno izvješće s kompletnom dokumentacijom vezano za događaj od 29. siječnja na skijalištu na Platku, a radi donošenja meritorne državno odvjetničke odluke.