POLICIJA OBJAVILA: Vozač (57) koji je ozlijedio djecu na stajalištu tramvaja bio mrtav pijan

PU zagrebačka se oglasila priopćenjem o jučerašnjem naletu automobila na tramvajsku stanicu u Zagrebu.

Podsjetimo, usred bijela dana autom riječkih registracija muškarac se zabio u stanicu na Držićevoj. Ozlijeđeno je troje djece. Vozač je bio jako pijan, napuhao je 2.33. Riječ je o 57-godišnjaku.

“Jučer, 11. lipnja 2022. godine oko 15:20 sati u Zagrebu 57-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 2.33 g/kg u organizmu upravljao osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka marke Honda, a kretao se lijevom prometnom trakom istočnog kolničkog traka Avenije Marina Držića u smjeru sjevera.

Dolaskom do blizine raskrižja spojnog kolnika Slavonske avenije, nije svoje vozilo u kretanju držao na sredini obilježene prometne trake iz kojeg je razloga zahvatio rub kolnika te se nastavio nekontrolirano kretati da bi potom naletio na nadstrešnicu tramvajske stanice.

U prometnoj nesreći je teško ozlijeđena jedna maloljetna osoba kojoj je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, dok su ozlijeđene još dvije maloljetne osobe kojima je također liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.

Također, u prometnoj nesreći ozlijeđen je i 26-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju u Zagrebu, dok težina ozljede još nije okvalificirana. Težina ozljeda nije još okvalificirana ni kod 57-godišnjeg vozača, kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb”, izvijestili su iz policije.