POLICIJA OBJAVILA: Vozač (20) BMW-a udario u rub ceste, probio zidove i usmrtio čovjeka

Vozač (20), koji je u teškoj prometnoj nesreći u subotu ujutro usmrtio djelatnika HAC-a na naplatnoj postaji u Mraclinu teško je ozlijeđenm a budući je i pozitivan na koronavirus na liječenju je u KB-u Dubrava.

Policija je danas objavila priopćenje s detaljima nesreće:

Jučer, 23. siječnja oko 5.30 sati na području Mraclina, 20- godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW sisačkih registarskih oznaka krećući se zapadnim kolnikom autoceste A11, dok pritom nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste kojom prilikom je vozilom prešao na zatvoreni prometni trak i prednjim dijelom vozila naletio na rubni kamen uslijed čega se je vozilo nastavilo nekontrolirano kretati. Prilikom nekontroliranog kretanja vozila, isto je u jednom trenutku izgubilo kontakt s podlogom a poto se nastavilo nekontrolirano kretati nogostupom u zoni naplatne postaje Mraclin.

Udarom u zid upravne zgrade isti je srušen a vozilo je ušlo u unutrašnjost same zgrade pri čemu je naletilo na 53-zaposlenika naplatne postaje koji je u naletu smrtno stradao.

Po zaustavljanju vozila isto se zapalilo te je požar ubrzo ugašen.

Liječnička pomoć 20-godišnjaku pružena u KBC-u Zagreb, te je zadržan na liječenju dok je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Protiv 20-godišnjeg vozača podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku.