POLICIJA OBJAVILA DETALJE: Nakon što je muškarac vrbovao djevojčicu ispred škole

policija, hrvatska

Pred OŠ Jordanovac u Zagrebu jedan je muškarac uznemirio djevojčicu nagovarajući ju da pođe s njim, nakon čega je ona prestrašena odjurila u školu i obavijestila ravnatelja i nastavnike.

Sada je o svemu policija obavijestila i javnost:

“Povodom događaja koji se 6. studenog u poslijepodnevnim satima dogodio ispred OŠ Jordanovac u Zagrebu, izvješćujemo Vas da su policijski službenici nadležne policijske postaje odmah po zaprimljenoj obavijesti izašli na mjesto događaja te poduzeli mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja kojim je uznemireno dijete, učenica navedene osnovne škole.

Operativnim radom i do sada prikupljenim informacijama identificirana je osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem slijedom čega se poduzimaju mjere i radnje u području kazneno-pravne zaštite djeteta kao i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u području škole.

Posebno napominjemo da su policijski službenici tijekom jučerašnjeg dana pojačano opservirali područje osnovne škole, što će činiti i narednih dana. Obavještavamo građane i roditelje kako nema razloga za zabrinutost te da se sve školske aktivnosti mogu odvijati uobičajeno.

Ovom prilikom demantiramo navode pojedinih medija da je nepoznata muška osoba djetetu prijetila nožem.

I u ovom slučaju pozivamo javnost i roditelje na oprez, ali nikako na širenje panike budući policija poduzima intenzivne mjere preventivnog karaktera kako bi se spriječila bilo kakva opasnost i rizične situacije sličnog karaktera”.