POLICIJA O UHIĆENJU NOVINARA: Nije se javio u policiju, tvrde – Duhaček kaže da se javio

Policija se oglasila o uhićenju novinara Indexa Gordana Duhačeka, tvrdeći da se jutros nije javio u policiju u Heinzelovoj. On pak kaže kako je u Heinzelovoj bio jučer i razgovarao je s policijom te mu je rečeno da slobodno otputuje.

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti.

“U subotu, 14. rujna ove godine na graničnom prijelazu Županja, Policijske uprave vukovarsko-srijemske u namjeri ulaska u Republiku Hrvatsku pristupio je 39-godišnji novinar, za kojeg je provjerom utvrđeno da se potražuje zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 14. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Iz navedenog razloga tom mu je prilikom uručen Poziv u kojem je upućen da se 16. rujna javi u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj, a što isti nije učinio.

Prije tog njegovog zaticanja na graničnom prijelazu, policijski su službenici Policijske uprave zagrebačke, tijekom poduzimanja izvida u sklopu kriminalističkog istraživanja koje je započelo u kolovozu ove godine, u više navrata utvrdili da na adresi prijavljenog prebivališta u Zagrebu navedena osoba stvarno ne živi.

Današnjeg dana, policijski službenici su imenovanog 39-godišnjaka zatekli na graničnom prijelazu u Zračnoj luci “Franjo Tuđman” u namjeri da otputuje zrakoplovom iz Republike Hrvatske, te ga, budući da se nije po ranijem Pozivu odazvao, doveli u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke.

Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je potvrđeno da imenovani na području Republike Hrvatske na adresi prijavljenog prebivališta stvarno ne živi već dulje vrijeme, radi čega je, uz Optužne prijedloge zbog postojanja osnova sumnje da je počinio prekršaje iz čl. 14. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, doveden na nadležni Prekršajni sud u Zagrebu”, stoji u priopćenju policije.

No Duhaček je, kako piše Index, jučer bio u Heinzelovoj. Kako je rekao nakon što je popodne pušten, njemu su u subotu na granici skrenuli pažnju na prekršaje i rekli da se u ponedjeljak javi u Heinzelovu. On je u Heinzelovoj bio jučer, a policajac mu je rekao da slobodno putuje i da se javi kad se vrati.

Komentiraj