POLICIJA O UBOJSTVU ZAŠTITARA: Osumnjičeni mladići od 22 i 23 godine – treći nije sudjelovao u sukobu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 23-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti”.

Naime, sumnja se da su osumnjičeni muškarci, u društvu još jednog 34-godišnjaka, 3. rujna oko 4 sata došli u automat kluba na području Trnja u Lastovskoj ulici da bi potom 22-godišnjak, zbog svog neprimjerenog ponašanja, došao u verbalni sukob s 40-godišnjim zaštitarem.

Prvotni verbalni sukob prerastao je u tjelesni u koji se, ničim izazvan, uključio i osumnjičeni 23-godišnjak. Potom su zajedno, u namjeri da ga teško tjelesno ozlijede, zaštitaru zadali više udaraca rukama i nogama, a zatim pobjegli u društvu 34-godišnjaka koji nije sudjelovao u sukobu.

Nakon napada, zaštitaru je pozlilo te mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su dvojicu osumnjičenih muškaraca predali pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćila je policija.

Podsjećamo, smrtno je stradao zaštitar Hrvoje Zakinić.