POLICIJA O UBOJSTVU U ZAGREBU: Ženu i dijete udario sjekirom po glavi – dijete umrlo u bolnici

Zagrebačka policija je u srijedu zaprimila više poziva koji su upućivali na nasilje u obitelji na području naselja Peščenica, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

“Prvi je poziv uputila žena – žrtva starosti 42 godine te prijavila zlostavljanje od strane najvjerojatnije alkoholiziranog bivšeg supruga starosti 43 godine. Nakon toga, uslijedila su još dva poziva, jedan o svađi na cesti, a potom i ozljeđivanju osoba sjekirom.

Odmah po prvom pozivu policiji, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su dolaskom na mjesto događaja utvrdili da je 43-godišnjak sjekirom zadao udarce u područje glave djetetu i majki djeteta koje su pronađene u teškom stanju i kojima su policijski službenici na mjestu događaja odmah počeli pružati prvu pomoć da bi potom, po dolasku hitne medicinske pomoći, žrtvama kaznenog djela liječnička pomoć bila pružena u bolnicama na području Grada Zagreba.

Ujedno, poduzetim žurnim policijskim radnjama u smislu samih činjenica o tom događaju, utvrđeno je da se počinitelj udaljio s mjesta događaja te pobjegao u nepoznatom smjeru osobnim automobilom, u tom trenutku nepoznatih registarskih oznaka.

Naknadno je zaprimljena informacija o smrtnom stradavanju muškarca u prometnoj nesreći na AC A3. Na mjestu smrtnog stradavanja muškarca proveden je očevid od strane dežurne zamjenice ŽDO-a u Zagrebu i ekipe za očevide PU zagrebačke te je utvrđeno da se radi o samoubojstvu.

U ranim jutarnjim satima, 5. siječnja 2023. godine zaprimljena je informacija da je dijete od zadobivenih ozljeda preminulo.”

Oglasila se i državna tajnica u Ministarstvu socijalne politike Margareta Mađerić izrazila je sućut i osudila zločin koji se dogodio na zagrebačkom Kozari putu gdje je 41-godišnjak ubio jednogodišnju bebu, a suprugu teško ozlijedio.

‘‘Obitelj je bila u tretmanu nadležnog centra za socijalnu skrb u Zagrebu, postojao je niz postupanja iz različitih domena prava i o svemu ćete biti obaviješteni nakon provođenja izvanrednog upravnog nadzora koji je upravo u tijeku i koji je pokrenut. Sad u ovom trenutku ne mogu govoriti o propustima, a ako ih je bilo i ako se utvrde sigurno ćemo vas odmah o tome obavijestiti‘‘.

Dodala je da se u ovom slučaju radi o ukupno troje maloljetne djece u obitelji pa nije htjela prije obavljenog nadzora otkrivati detalje.