POLICIJA O NESREĆI: Krivac za smrt tri osobe je 18-godišnjak – nepropisno je pretjecao

Ilustracija
Ilustracija

Podsjećamo, sinoć oko 20.15 sati na državnoj cesti D-3, u mjestu Turčin, došlo do teške prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale tri osobe.

Sada je policija objavila kako je točno došlo do nesreće. Prema njihovom izvješću, lijevom je prometnom trakom osobnim automobilom upravljao 18-godišnji mladić.

Vozio je iz smjera Turčina u smjeru Varaždin Brega. Vozilom je započeo nepropisno pretjecati osobno vozilo u uzbrdici nepreglednog desnog zavoja.

U trenutku nepropisnog pretjecanja prednjim djelom vozila je udario u motocikl kojim je iz suprotnog smjera upravljao 53-godišnji muškarac, prevozeći na stražnjem sjedištu 53-godišnju suputnicu.

Potom je udario i u motocikl slovenskih registarskih oznaka kojim je također iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnji muškarac, prevozeći na zadnjem sjedištu 60-godišnjakinju.

Smrtno su stradali vozači motocikla starosti 53 i 44 godine, kao i 53-godišnja suputnica, dok je ozljede zadobilo pet osoba starosti 19, 21, 23, 26 i 60 godina.

Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Očevid je obavila Zamjenica općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu sa policijskim službenicima i prometnim vještakom.

Zbog provođenja očevida promet na toj dionici državnoj cesti bio je zatvorene za sav promet u vremenu od 20.30 do 1.20 sati, promet se odvijao obilaznim pravcima.

Vozač starosti 18 godina predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

U međuvremnu su poznata imena stradalih. Poginuli su Rade Bogović (53), Marijana Bogović (53) i Franjo Bulin (44). Ivanka Bulin (60) teško je ozlijeđena i bori se za život.

“Oko 22 sata u bolnicu je dovezeno četvero ljudi. Jedna od njih je bila praktički mrtva te smo je pokušali oživiti, no nažalost bez uspjeha. Druga ozlijeđena ima mnogobrojna unutarnja krvarenja te smo odmah pristupili operativnom zahvatu, a ona se još bori za život”, kazao je dr. Anđelko Koprek iz Opće bolnice Varaždin za HRT.

Očevidom je utvrđeno da je prometnu nesreću skrivio 18-godišnji Luka Ivec. On je vozio automobil lijevim trakom iz smjera Turčina prema Varaždin Bregu i nepropisno pretjecao automobil u uzbrdici nepreglednog desnog zavoja. U trenutku pretjecanja prednjim dijelom udario je prvo motocikl koji je vozio Rade Bogović, s kojim je bila njegova žena Marijana, a zatim je udario u drugi motocikl, koji je vozio Franjo Bulin, s kojim se vozila njegova žena Ivanka.