POLICIJA O EKSPLOZIJI U DUGOM SELU: Štićenik doma aktivirao bombu

U nedjelju oko 14 sati u Dugom Selu u Zagrebačkoj ulici u kući koja služi kao dom za starije osobe došlo je do eksplozije. Smrtno su stradali 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško ozlijeđen.

Iz PU zagrebačke danas su priopćili što su utvrdili:

“Jučer, 27. kolovoza oko 13.20 sati u Dugom Selu, Zagrebačkoj ulici u prizemlju kuće, objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijima osobama, 85-godišnji korisnik smještaja je u kuhinji objekta, aktivirao eksplozivnu napravu (ručnu bombu) dok su se u istoj prostoriji nalazili 81-godišnja korisnica smještaja te 78-godišnji i 79-godišnji korisnik smještaja.

Uslijed eksplozije smrtno su stradali 81-godišnja korisnica smještaja i 85-godišnjak koji je ujedno i aktivirao eksplozivnu napravu, dok je 79-godišnjak teško ozlijeđen, a 78-godišnjak nije zadobio ozljede.

Provedenim očevidom potvrđena je sumnja u kazneno djelo Teškog ubojstva 81-godišnjakinje, pokušaja Teškog ubojstva na štetu 79-godišnjaka i 78-godišnjaka. Liječnička pomoć teško ozlijeđenom 79-godišnjaku pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava. Nastavlja se provođenje kriminalističkog istraživanja”.

“Radi se o udomiteljskoj obitelji koja se gotovo cijelo desetljeće bavi udomiteljstvom i smješteni korisnici bili su s našeg područja. Korisnik kojeg se sumnjiči da ima veze s tim nemilim događajem bio je smješten u udomiteljskoj obitelji unatrag četiri godine, ukupno je u sustavu socijalne skrbi oko osam godina, a prije toga je bio u jednog drugoj udomiteljskoj obitelji. Problema s njim u smislu da bi bio potreban izmještaj nije bilo, on se osobno nije obratio da to traži niti su udomitelji to tražili”, rekla je za HRT Nada Petković, v.d. voditeljice Područne službe Dugo Selo Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Petković je dodala kako postoje saznanja da je korisnik saznao da boluje od teške bolesti i da se na zadnjem liječničkom pregledu pokazalo kako je došlo do pogoršanja.