POLICIJA MOLI POMOĆ: Traži se napadač iz Sesveta – zapalio auto i pucao u čovjeka

U Sesvetama je muškarac 5. listopada zapalio osobni automobil i ispalio više hitaca prema 56-godišnjaku, kojem je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Od tada traje potraga za napadačem, a policija je danas objavila njegovu fotografiju. Radi se o Ivanu Benku.

PU zagrebačka u priopćenju moli pomoć građana:

“U srijedu, 5. listopada oko 3.15 sati, u Sesvetama u Novoselskoj ulici, počinjena su kaznena djela „Ubojstvo“ u pokušaju, „Oštećenje tuđe stvari“ i „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.

Za muškarcem, poznatim policiji, koji se dovodi u vezu s ovim događajem, intenzivna je potraga.

Molimo građane, ukoliko imaju saznanja o mogućoj lokaciji ili korisne informacije o osobi s fotografije, da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da nam se jave na broj telefona 192”.

A o događaju od 5. listopada policija je bila priopćila:

“Danas, 5. listopada oko 3.15 sati u Sesvetama u Novoselskoj ulici, na ulici, 53-godišnjak je lakozapaljivom tekućinom polio parkirani osobni automobil marke Audi osječkih registarskih oznaka u vlasništvu 28-godišnjakinje.

U tome ga je uočio član njene obitelji te je u namjeri da ga spriječi izašao iz kuće na što je 53-godišnjak iz vatrenog oružja prema njemu ispalio više hitaca nanijevši mu strijelne rane u predjelu tijela i ekstremiteta.

Potom, otvorenim plamenom izazvao je požar navedenog automobila te pobjegao. Ozlijeđenom muškarcu liječnička pomoć pružena je u Kliničkoj bolnici Dubrava, a težina ozljeda za sada nije poznata.

Za muškarcem, poznatim policiji, koji se dovodi u vezu s ovim događajem, intenzivna je potraga. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku”.