POLICIJA MOLI POMOĆ: Pijani vozač (21) pregazio pješaka u Rijeci koji je ležao na cesti

Pozivamo očevice prometne nesreće u ulici Franje Račkog u Rijeci da se jave u Postaju prometne policije Rijeka na broj telefona: 051/430-655 ili na e-mail: pprp.rijeka@mup.hr. 

O nesreći sa smrtnim posljedicama iz PU primorsko-goranske su izvijestili:

Jučer se u Rijeci ,oko 4.15 sati, dogodila prometna nesreća u kojoj je stradao pješak. Riječ je o ,zasada, nepoznatoj muškoj osobi koju je dok je ležao na kolniku udarilo osobno vozilo marke Fiat, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin. Zbog zadobivenih teških ozljeda, pješak je prevezen u KBC Rijeka gdje je unatoč pruženoj medicinskoj pomoći, nažalost, preminuo.

Očevidom je utvrđeno da 21-godišnji vozač, krećući se pod utjecajem alkohola osobnim vozilom u ulici Franje Račkog, nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti pa je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom i naletio na pješaka koji se nalazio na kolniku kod kbr. 70 u ležećem položaju te ga pri tome i pregazio.

Vozač je uhićen i priveden u policijske prostorije gdje mu je provedenim alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,20 promila. Završetkom kriminalističkog istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, 21-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Budući da preminuli pješak kod sebe nije imao nikakvih dokumenata, još nije utvrđen njegov identitet, stoga pozivamo očevice ove nesreće da se jave u Postaju prometne policije Rijeka na broj telefona: 051/430-655 ili na e-mail: pprp.rijeka@mup.hr kako bi se s novim informacijama uspio utvrditi identitet preminule osobe.