POLICIJA JOJ OBJAVILA FOTOGRAFIJU: Sumnjičili ju za krađu – gospođa tvrdi da je dizala svoj novac

Fotografije gospođe koja na bankomatu u Puli podiže novac istarska policija objavila je jutros, uz obavijest da je traže zbog krađe novčanika, no gospođa Vesna Fabian za DNEVNIK.hr je kazala da jest podizala novac – ali svoj.

Glasnogovornica istarske policija Suzana Sokač potvrdila nam je da je osoba s fotografije pronađena pa je zato medijima poslana obavijest da više nema potrebe za objavom fotografije. Dodala je tek i da se gospođa sa fotografije sama javila te da je u tijeku kriminalističko istraživanje koje će utvrditi ima li veze s krađom i pokušajem računalne prijevare.

Vesnu Fabian zvali smo nakon posjeta policiji i poručila je da će za duševne boli i sramoćenje tužiti one koji su fotografiju plasirali u javnost, kao i one koji su je objavili.

“Koja sramota! Bila sam na poslu i kolegica me zvala da je objavljena moja slika. Velika neugodnost i za mene i za djecu”, kazala nam je gospođa Fabian, koja je odmah otišla na policiju i kazala im da nema veze s krađom novčanika.

Istarska policija jutros je objavila kako policijski službenici tragaju za osobom koju se sumnjiči da je počinila kazneno djelo krađe te da je pokušala počiniti kazneno djelo računalne prijevare. Uz vijest su objavili i fotografije gospođe Fabian.

“Pulska je policija zaprimila prijavu 89-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj 1. kolovoza na gradskoj tržnici u Puli otuđio novčanik iz torbice s dokumentima, bankovnim karticama i novcem, nakon čega je s karticom pokušao podići novac na bankomatu.

U vezu s navedenim događajem dovodi se osoba s fotografija te policija poziva građane, ako prepoznaju osobu, da se jave osobno u Policijsku postaju Pula – Pola, putem telefona 192 ili 052 532 628 ili da informacije dostave putem e-maila pp.pula@mup.hr”, priopćeno je ranije danas, a popodne je objavljeno kako je osoba pronađena te nema više potrebe za objavom fotografija.