POLICAJCI MORALI PUCATI: Mladić (19) u Istri bježao i pokušao ih pregaziti

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom koji je pokušao pregaziti policijskog službenika.

U priopćenju PU istarske navode:

Policijski službenici su 10. veljače oko 20.30 sati u naselju Sinožići kod Višnjana pokušali zaustaviti automobil Golf na kojem nije bila istaknuta stražnja registracijska oznaka, no vozač je povećao brzinu i nastavio vožnju prema Vrsaru. Kod aerodroma u Vrsaru naišao je na prepreku te je krenuo automobilom unazad i udario u policijsko vozilo, pri čemu je ozlijedio policijskog službenika koji je stajao uz vozilo.

Vozač je potom automobilom krenuo prema policijskom službeniku koji je, ne bi li zaštitio svoj život, ispalio dva hitca u smjeru pneumetika Golfa, dok je drugi policijski službenik ispalio hitac u zrak kako bi pozvao u pomoć obližnju policijsku ophodnju.

Vozač je tada automobilom udario u stablo, nakon čega je nastavio pružati aktivan otpor, no policijski službenici su ga svladali i priveli u policijsku postaju. U događaju su lakše ozlijeđeni 19-godišnji vozač i jedan policijski službenik.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje nad vozačem.