POKRADEN NA INTERNETU: Muškarac (70) iz Petrinje ostao bez više stotina tisuća kuna

Trojicu državljana Cipra i po jednog državljanina Ukrajine i Bugarske PU sisačko-moslavačka je prijavila zbog sumnje da su putem interneta prevarili 70-godišnjaka iz Petrinje koji je bio uvjeren da ulaže u investicijski fond, a na kraju je pokraden i ostao je bez više stotina tisuća kuna.

O drskom lopovluku PU sisačko-moslavačka izdala je priopćenje u kojem kažu_

Sredinom 2. mjeseca prošle godine, policija je od 70-godišnjaka iz Petrinje, zaprimila prijavu zbog računalne prijevare. Naime, oštećeni je u razdoblju od studenog 2019. do veljače 2020. godine, preko internet stranice, registrirao svoje osobne podatke i kreirao virtualni račun na internet stranici koja je predstavljena kao legalni investicijski fond.

Potom je u više navrata na navedeni račun uplatio više stotina tisuća kuna i kada je pokušao povratiti dio sredstava, to mu nije omogućeno te je shvatio da je prevaren. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je navedeno kazneno djelo počinilo petero stranih državljana (tri državljana Cipra i po jedan državljanin Ukrajine i Bugarske) protiv kojih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.