POGINUO SVEĆENIK: Fra Ivo Kramar, pjesnik i policijski kapelan, stradao u prometnoj nesreći

Teška prometna nesreća dogodila se u četvrtak na području Duboke Ljute, nedaleko od Dubrovnika.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske priopćeno je kako je poginula jedna osoba.

U nesreći su sudjelovali autobus gradskog prijevoznika Libertas i jedno osobno vozilo. Neslužbeno, poginula je osoba iz automobila.

Kako piše Dubrovački dnevnik, u nesreći je smrtno stradao 55-godišnji fra Ivo Kramar.

Kramar je bio predstojnik samostana u Pridvorju u Konavlima i policijski kapelan za Dubrovačko-neretvansku županiju.

Ivan Kramar rođen je 1967. godine u selu Maljine, općina Travnik. Teologiju je studirao u Sarajevu i Zagrebu, a pjesme su mu prevođene na engleski, njemački, talijanski i kineski jezik, te je objavljivao u različitim časopisima.

U svjetskoj enciklopediji poezije, kao hrvatski pjesnik rođen u Bosni i Hercegovini, objavljen je 2015. godine.

Brojni vjernici dirljivim se objavama opraštaju od fra Iva Kramara, a jedna od njih je objavljena na stranici Konovizije i prenosimo je u cijelosti.

“Fra Ivo Kramar nije nastupao na Konoviziji, nije bio u žiriju, i iskreno, ne znamo ni je li bio na iti jednoj Konoviziji. Ali unatoč tome uvijek smo ga smatrali dijelom velike konovizijske obitelji i uvijek smo imali ništa drugo nego jako veliko poštovanje prema njemu.

Kada smo prve godine, onako amaterski ne razmišljajući odredili datum održavanja koji je pao na dan u korizmi, fra Ivo Kramar je bio jedan od onih koji su prvi stali u našu obranu. Tako nas je lijepo podržao objašnjavajući na jednoj od propovijedi što je u biti korizma i zašto misli da u pjevanju nije bilo ničega lošeg.

Četiri godine kasnije kada smo došli s zamolbom da Damira Kedža snimamo u pridvorskom samostanu odmah nam je izašao u susret, bez ikakvih uvjeta.

Neki od nas su znali poći i na mise u samostan diveći se njegovom snažmom glasu i propovjedima koje su baš onako bile iz srca i tako lijepo približene ljudima bez ikakvog “postavljanja s visoka”, a najviše nas je oduševljavao time što bi na kraju svake mise pozivao djecu da im podijeli darove.

Nažalost, fra Ivo Kramar je još jedna dobra duša koja nas je napustila prerano, a mi mu više nećemo imati prilike pokazati koliko smo cijenili sve što je za nas napravio.

Počivaj u miru fra Ivo,” objavljeno je.