POGINUO RADNIK U DARUVARU: Mladić (21) pao na beton s visine od 20 metara

U Daruvaru se dogodila teška nesreća kada je u padu s visine od 20-ak metara smrtno stradao 21-gogodišnji radnik.

Sve se dogodilo u industrijskom kompleksu bivše tvornice Dalit u Daruvaru, doznaje se u policiji.

“Nesreća je policiji prijavljena nešto prije 7.30 sati”, rekla je glasnogovornica bjelovarsko-bilogorske policije Maja Barbir Grubić, dodavši da će okolnosti biti poznate nakon očevida koji je u tijeku.

Na terenu su, uz policiju inspektor zaštite na radu i državni odvjetnik.

Po neslužbenim informacijama, smrtno je stradao 21-ogodišnji albanski državljanin, zaposlenik zagrebačke tvrtke, koji je pao s ljestava na beton s visine od 20-ak metara.

Policija je o nesreći poslije podne priopćila:

“Provedenim očevidom na mjestu događaja kojim je rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske postaje Daruvar, te u nazočnosti inspektora rada u području zaštite na radu utvrđeno je da je danas, 29. srpnja oko 07.25 sati, u Daruvaru, u Ulici Stjepana Radića, u krugu poduzetničke zone smrtno stradao 21-godišnji albanski državljanin, stranac na privremenom boravku.

On je kao djelatnik za jednu tvrtku iz Zagreba obavljao radove sanacije krovišta na hali vlasništvo tvrtke iz Velikih Bastaja. Dok se nalazio s vanjske strane krovišta i stajao na aluminijskim ljestvama došlo je do skliznuća ljestvi i njegovog pada na betonsku podlogu u unutrašnjost hale s visine od 12 metara.

Na mjesto događaja izašao je ovlašteni mrtvozornik koji je konstatirao smrt osobe, dok je po nalogu zamjenice Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru tijelo stradalog prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Bjelovar gdje će se obaviti obdukcija. Također će se obaviti i sve druge dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ove nesreće”.