POGINUO NA MOTORU: Vraćao se sa sahrane prijatelja koji je također otišao u smrt na motoru

Nakon jučerašnje teške prometne nesreće u kojoj je između Palešnika i Zdenčaca život izgubio 29-godišnji motociklist iz Palešnika, Matija Ćuk, stiglo je policijsko priopćenje o detaljima nesreće.

U priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske se kaže:

U subotu 21. svibnja oko 16.50 sati, 29-godišnjak je upravljao motociklom Yamaha bjelovarskih registracijskih oznaka nenaseljenim dijelom između mjesta Zdenčac i Palešnik u smjeru jug – sjever te je koristio zaštitnu kacigu.

Nakon 780 metara od završetka naseljenog djela mjesta Zdenčac, pretjecao je traktor, za koji je bio priključen radni stroj prskalica, a s kojim je upravljao 38-godišnjak. Budući da se 29-godišnji motociklista nije uvjerio da pretjecanje može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, motociklom je udario u prednji dio osobnog automobila Škoda zagrebačkih registracijskih oznaka, a s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnjak. Nakon sudara, 29-godišnji motociklist je pao te je od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo. 49-godišnjak i dvoje njegovih 53-godišnjih putnika su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje liječničke pomoći, gdje je utvrđeno da su 53-godišnjaci lakše ozlijeđeni, dok je 49-godišnjak zadržan na daljnjem liječenju, a ozljede će mu biti naknadno okvalificirane.

49-godišnjak je alkotestiran, reakcija na alkohol je izostala. Očevidom prometne nesreće rukovodila je dežurna zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika te je naložila obdukciju tijela poginule osobe. Na vozilima je nastala materijalna šteta.

Od 17.00 do 21.25 sati državna cesta DC-45, dionica Garešnica – Hercegovac bila je zatvorena za sav promet, a promet se odvijao obilaznim pravcima Garešnica – Ilovski Klokočevac – Hercegovac.

U vezi prometne nesreće, slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

29-godišnji M.Ć. s područja općine Hercegovac je treća preminula osoba ove godine na prometnicima Bjelovarsko – bilogorske županije”.

“Matija se na motoru vraćao svojoj kući iz Kutine gdje je bio na sahrani prijatelju koji je poginuo na motoru. Nevjerojatno, ali istinito.

Poginuo je svega dva kilometra od svojeg doma. Najmlađi je u obitelji, ima još dva starija brata, Domagoja i Hrvoja.

Matija je bio duša od čovjeka kojeg su svi voljeli. Ovo je strašno”, kazala je za mojportal poznanica obitelji koja još uvijek ne vjeruje da Matije više nema.

Od njega su se oprostili prijatelji iz DVD Palešnik: